Obekvämt

Lite obekvämt borde det kännas för journalisterna vid våra lokaltidningar - och för all del för alla läsare som helst vill behålla två av varann oberoende dagstidningar. idag igen kär man samma nyhetsartiklar. I Kuriren får vi veta att fritidschefen inte förstår kritiken - skriven av André Samuelsson - och det är visst på Kuriren han hör hemma - tror jag skrev något annat. Men visst är det samma artikel i NSD - fast osignerad?

Och visst känns det obevämt att en tolkning av en forskningsrapport kan diffa med så där runt 44 % - i artiklar publicerade på samma sida samma dag i samma tidning. I artikeln med rubriken "Norrbotten sågar åter storregion" skriver Hultin, Backgård och Sundström att forskarrapporten visar att bara 5 % av norrbottningarna vill ha en storregion ála Kent Ögren. Forskarna själva skriver att "bara" 51 procent är emot förslaget - vilket väl kan tolkas så att någonstan på väg upp mot 49 % skulle vara för? En viss diskrepans som man så får säga.

Och Kent Ögren skingrar ju inte precis några dimmor i sitt inlägg ""Bo, Kenenth och Jens...." - vilket väl inte var väntat.

Hur dimmorna i tvättsåpan ska skingras vet jag inte - och inte vad som är rätt eller fel. Men petande i sömmar och detaljer har ju varit ett genomgående tema - om jag minns rätt så fick ju Textilia avtalet uppsagt för att bland annat Textilservice inte ansåg att de uppfyllde avtalet - det petades i detaljer och sömmar även där - och nu är argumenten från Textilservice att det uppfyller inte avtalet riktigt till 100 procent ( skriver man i denna artikel) men det handlar ju bara om sömmar och petitesser. Men för demokratins skulle borde detta få en snar lösning - dock ingen tvätt i landstingets egen regi - det är vi en del som upplevt hur det var!

Och så var det fredag igen - och en från vanligt arbete ledig helg - tror jag. Och grattis till Elis och Elias som har namnsdag. Tankarna går till profilen Elis Baltzari från Kompelusvaara - men han vilar i frid sen många år. Men tacksam att ha fått känna honom - DET var en profil i politiken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback