Visst är det sjukt

Mycket är sjukt i den här artikeln i Expressen - som tydligen hämtat den från Kvällsposten. Naturligtvis svårt att så där utan alla detaljer på bordet tvärsäkert fördöma rehabiliteringen - men nog kan jag undra om det ska behöva ta hela 9 år att rehabiliteras tillbaka till jobb?

Och naturligtvis borde A-kassan gälla. Och i alla fall borde det vara någon konsekvens i galenskapen.Hur kan man ha mage att neka - och dessutom vägra återbetalning av avgiften?

Sjukt stor skillnad regional skillnad på årstiderna i år. Eldningsförbud i södra Sverige och premiär för badsäsosongen i Växjö.

Sjukt stor skillnad är det också mellan förskoleverksamheten där 1 personal stora delar av dagen ska ha hand om 22 ungar - som Anna-Maria Strömberg skriver i Kuriren idag -  och dagverksamhet för 'äldre där det är 2 personal på 5 gamlingar?

Sjukt stor skillnad är det också mellan tiden för en biståndsutrednming och det datum beslut tas - närmare bestämt nästan 5 månader. Och av någon outgrundlig anledning så sammanfaller datum för beslut nästan på klockslaget exakt då kommunen kan erbjuda insats i enlighet med beslutet?

På det sättet slipper kommunen att skylta med biståndsbeslut som inte kunnat verkställas inom stipulerad tid. Också ett sätt att hyfsa statitiken. Och man kan ju undra hur det är med yrkeshedern - är det gamlringar och andras rättigheter  och behov som ska stå i fokus - eller fin statistik att redovisa i fullmäktige för socialnämndens ordförande Eva Bergström och kommunalrådet Karl Petersen?

Något för revisorerna att titta på kanske?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad säger din partikompis i sn om detta ?

2009-04-29 @ 09:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback