Ett avgörande inflytande?

Så fick jag lära mig i ksau - en person som har ett avgörande inflytande i en verksamhet "belastar" ägaren och innehavaren på samma sätt som om det vore ägaren själv som var straffad när det gäller alkoholtillstånd. Johan Isaksson är restaurangchef och förhandlar med kommunen och har enligt de uttalanden han gjort i  media absolut ett direkt inflytande.

Så visst kan man undra om lagar och regler tillämpas lika för alla? Men mest uppseendeväckande är väl att hovrättsförhandlngarna inte kommit tillstånd så vi får ett definitivt avgörande. Måste ju vara 5-6 år sen förhandlingarna blev uppskjutna för att Johan Isaksson var sjukskriven. Man får väl ändå anse att har uppvisat viss arbetsförmåga och därmed borde kunna infinna sig i rätten?

Och Per har namnsdag - själv har jag firat det med att sova i 12 timmar. Det straffar sig att vara ute i nöjesvärlden fast det bara var ett kort nedslag. Jag blir så sovtrött när det ömmar i hela kroppen - men efter nattens koma känns det lite bättre.

Ser att Isaksson är skyldig staten 2,9 miljoner - själv har jag varit med om att det diskuterats indragning av alkoholtillstånd efter att skattemyndigheten spionerat på en lunchrestaurang och ansett att de inte redovisat alla lunchgästerna. Och inte släppte man ut Toni Alldén mellan domen i tingsrätten och domen i hovrätten heller?

Fast det finns saker att glädja sig åt idag också - som alla andra dagar. Spelar ingen roll att hon inte vill kalla sig Super -nanny Birgitta Nordvall - men när jag läser texten i artikeln så är det precis exakt så här jag och folkpartisterna i Luleå ville ha de när vi motionerade om Supernannyn. Fast jag tror att insatserna skulle sättas in än tidigare - nu handlar det om remiss från socialtjänsten - borde kunna finnas som ett erbjudande redan i förskola och skola!

Nu blev jag uppmanad att kontakta webmaster - ett fel hade uppstått - så vi får väl se om detta publiceras? Censur kanske?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback