"Une"

"Une" är fornnordiska och betyder trivas. Härifrån härstammar dagens namn Uno. Eller så kommer namnet Uno från latinskan och betyder "en". Allt enligt [email protected]. Att man inte kan säkert säga varifrån namnet Uno kommer visar att det fortfarande finns utrymme för avdelnjingen värdelös forskning. Min morbror hade för övrigt en fjälla som hette Una - hon jobbade på äggcentralen och packade ägg. Vare sig ordet "fjälla" eller äggcentralen används längre.

Apropå "en" så har det kommit ännu en - opinionsmätning. Även om 10.1 i Skop var en behaglig nivå för fp så är det väl mer troligt att dagens 7.2 ligger närmare sanningen - åtminstone stämmer det väl med gårdagens mätning. Och skillnaden mellan blocken tyder på en rysare om ett år.

Christer Fuglesang ska ut i rymden igen - 24 augusti. Vad snopen jag blev att det låg så när i tiden.

Ingen debut för Christer - men väl för Anna Munyua - med boken Melvin. Carolas dotter och jag fick boken som present igår. Barnböcker är underskattade som läsning även för vuxna - trevlig debutantbok.

Mansten engagerar - och meningarna om honom delade. Landstingets uppsägning av Anders var milt uttryckt oskälig - och jag förstår Anders om han nu tillsammans med en arbetsrättsexpert tror sig hittat formella skäl för att häva den. Vem vill ha livslångt yrkesförbund i sitt eget hemlän? Jag skulle gjort likadant själv. Men självfallet måste då pengarna också betalas tillbaka!

Inte längre molnigast i Sverige - Växjö - bara 2 från slutet. Och Luleå kan väl glädjas åt att vara 2:a i soligan. Hoppas att solen är Kalix nådig idag för dit ska jag på min lediga dag. BD Open och match för både Sara och Lisa.

Nu går jag till tidig frukost och nästa blogginlägg kommer inte förrän ikväll - om jag inte ramlar över någon nyhet på promenaden över "prärien".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback