Upprörande

Trodde sånt här hörde forntiden till dvs den tid då jag satt i socialnämnden. Då kände man ibland att socialsekreterarna fått lära sig att barnen skulle skyddas från sina släktingar gärna till förmån  för en gärningsman typ Smedsbyn. Själv tycker jag det är stort att Frida Stenbergs föräldrar och svärföräldrar verkar kunna samverka för barnens bästa och hade gjort upp om julfirandet med barnen. Men socialen har bestämt något annat över deras huvuden. Upprörande är bara förnamnet!

Men grattis på namnsdagen till min far - som begåvats med tre namn Yngve Lennart NATANAEL. 

Morgonen har startat med val mellan pest och kolera - första stycket ovan har jag skrivit på min nya bärbara. Är dock inte överens med kommandona - till exempel hur man markerar för att länka. Så nu är jag åter till gammeln. Med dess inbyggda seghet.

Får nog göra som Johan sa - satsa på en mus!

Haparanda - och Bucht - tack och LOV. Hoppas verkligen att Övertorneå lär av Haparanda - det är oerhört viktigt med kvalitetskraven innan LOV införs. Vi vill inte ha några misslyckanden som äventyrar en efterlängtad valfrihet för äldre.

Visst känns dom igen - verben bulta (ikull), snöra (kängorna), skvittra (vatten), kuta (fort), söndra (något), palla (äpplen). Dock vet jag inte om jag på ett enkelt sätt kan åskådliggöra "pulla" på ett anständigt sätt? Och måste erkänna att av gotta, tjeva, slecka, smogen går jag bet på tjeva och slecka. Men "lämmen" det vet väl alla utom läkarna vad det är? Min läkare undrade om han kunde översätta det till svenska med "träningsvärk - och det är väl ganska okej - eller hur Anders Köjs som skriver om detta i sitt "livstycken" idag.

Mindra än halvvägs tycks räcka för kommunalrådet Petersen - och inte ifrågasatt av Sandor Berglund. Var tog det högflygande planerna - visionerna - om 80 000 invånare vägen?

Om spöken på Stadshotellet - det kan jag någonstans erinra mig. Men de ryktena fanns redan på 70-talet. Så glöm kopplingen till musikern som klämdes ihjäl i hissen på 80-talet. Och tänk det minns jag inte ens?

Och idag bekräftar Ivan Niva det socialdemokraten Ylva Johansson hävdade häromkvällen - det trixas med köstatistiken. Trodde för övrigt inte att Kent Ögren var så "lättspydd" att matlusten hämmades - som han tydligen skrivit på sin blogg enligt dagens Sticket.

Inte för att jag vet om vi varit några snäll barn - vi på expen - men idag ska visst några av våra förtroendevalda komma och fika med oss - så det är väl bästa att jag drar mig till duschen - så jag luktar gott iaf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback