"Vithårig gubben"

Nu är han tillbak - "vithårig gubben" som far kallade honom när han skulle kommentera något från Kurirens ledarsida. Det säger något om Bo Östmans läsvärdhet - hans tid på Kuriren är garanterat den enda perioden mina föräldrar läst ledarsidor. Dom kanske inte lusläste - men kollade gärna in om det fanns någon rå smäll eller någon mer finurligt inlindad elakhet.

Östmans efterträdare bävar för övrigt idag i Sticket för den dag då alla politiskt aktiva och intresserade har sin egen blogg. Inget inlindat här inte? Och inget hyllande av mångfald! Fast jag får allt hålla med Johan - Kurirens ledarsida har tagit sig - roligt att den blivit mer lokal - även om den idag handlar om Rättvik och jordbruksminister Erlandsson. I sak har han rätt - vi ska naturligtvis inte ha några "kommunala närproducerat fabriker" - men därifrån till uppmaningen att Erlandsson allmänt ska kampanja mot idéer om närproducerat känns förenklat - och faktiskt lite vulgärt!

Minus 8 idag - glad.  Mikael Leijon spekulerar på Kurirens etta om Bondepraktikans väderspådom "Om Anders braskar.. Han hävdar att "braska" är att härleda till det ljud som uppstår när man går i snö. Gamla farmor Hilda lyssnade inte på knaster i snön - utan tittade på termometern - fast när det är 25 grader kallt så knastrar det förstås i snön också.

Fast idag har Barbro och Barbara namnsdag - grattis.

Vanlig arbetsdag annars idag - dvs förmiddag. Sen ska "storflickorna" hämtas någonstans - antingen i Alvik eller på bowlinghallen (på Tuna?). Föräldrarna sätter sig på flyget just i dessa minuter. Jens har partistyrelse och då ska dom (inkluderande Lotta) passa på att hälsa lite vänner i Stockholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback