Gläder andra

Godmorgon!

Det sägs att den som glad är gläder andra. När jag i morse gick och hämtade tidningarna mötte jag "plogaren". Han öppnade hyttdörren och gapskrattande önskade han mig godmorgon. Det var nog inte för att jag så särskilt glad ut - men konstig förstås. Med hatten neddragen långt över både öron och ögon och med en extremt lång gammal täckkappa med ett yvigt skinn runt kapuschongen.

Gapskrattar gör nog inte denna man som varit föräldraledig och nu får se
sin a-kassa sänkt. Förstås inte klokt - och ändring är på gång.

Själv skulle jag önska att man samtidigt tar med en annan ändring - nämligen a-kasseregerlna  för deltidare. Självklart är det rätt att det inte längre ska vara möjligt att i åratal jobba deltid och få utfyllnad till heltid via a-kassan. Något som utnyttjagts både av enskilda och arbetsgivare - inte minst den offentliga sektorn. Och även om den politiska svartmålning som facken ägnar sig åt är starkt överdriven så är de 75 dagarna  alldeles för snålt tilltaget. Och får såna effekter att istället för att under en lågkonjunktur acceptera att gå ned till deltid väljer man att bli helt uppsagd för att få längre tid på sig för omställning. Och det var väl inte meningen?

Nu ska jag ägna mig åt lite kroppsvård - så återkommer jag om det nu var något att kommentera i våra lokala tidningar. Annars kan ni veta att idag jobbar jag som vanligt från 9 till 12 ca. Fast idag blir det nog någon timme extra för strax före 2 ska jag vara på Kvartersakuten och få mig påkopplad en dygnsmätare för blodtrycket. Blocktrycket och inget annat - tror jag skrev EKG-tidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback