Klonade?

Intressant ledare i Kuriren idag - tar upp gränsdragning mellan tjänstemän och politiker - och om hur det syndas. Syndas gör det också genom att folka sitter på dubbla stolar - både i landstinget och kommunen. Kanske därför det kan uppfattas som att tjänstemännen styr - det kanske inte finns tid för reell opposition och granskning?

Noterar att ett parti - mycket närstående ledarsidan - nästintill har klonat sig. På moderaternas landstingsbänk för lulekretsen sitter Tord G Häggström, Migell Wikström och Staffan Eriksson. På motsvarande landstingsbänk sitter - jodå ni har rätt - exakt samma personer. Lägg till det att även Swedell dubblerar. Och åtminstone ett par av namnen  Wallsten, Karlander, Hultin och Wessel känns igen från fullmäktigebänkar i olika kommuner.

I ledaren nämns att 25 % av landstingsfullmäktiges ledamöter även sitter i kommunfullmäktige. Ett normalt journalistiskt beteende hade väl varit att granska vilket parti som drog upp och drog ned statistiken. Kan det vara lojalitet mot "husbonden" som gjort att man inte kollat om det är så att moderaterna dubblerar till 100 procent?


Snabbguiden är ett nytt trevligt inslag i "nya" NSD. Kan se att länspolismästaren ska dela ut en gåva till en ung tjej i Norrbotten som visat civilkurage förra helgen och stoppat en misshandel. Jättebra initiativ.


Även bra att polisen avskedat en civilanställda kvinna som inte varit på jobbet på ett år - och som inte heller har gett någon förklaring till varför. Mindre bra dock om samma myndighet betalt lön till henne hela detta år? Särskilt inte som vi kan läsa i Kuriren om Tredubbelt polisstopp - polisen i länet måste spara 15 miljoner.

Hittade förstås inga länkar - eller hade inte tålamod. Frukost!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback