Logimax - till MAX

Jäkligt olycklig dag att glömma ta blodtrycksmedicinen. Och när jag kom hem insåg jag att jag glömt igår också. Inte undra på att jag trodde jag skulle få hjärtinfarkt när Ulf kero drog igång ett frispel om hur hemskt det var att Nord Nytt var och filmade när vi startade sammanträdet. Vilket naturligtvis var mitt fel! Med ett vargrin vände han sig mot mig och sa att jag bara var ute efter publicitet!

Polisstyrelsesammanträdet inleddes annars av att polismästaren ville diskutera hur vi väckte och fick upp frågor på dagordningen utan att gå via media.

Apostroferingen kändes i maggropen så jag fick anledning att tala om att det inte var jag som jagat media - utan dom som jagat mig. Två rader på min blogg om att jag skulle väcka frågan om sekretessbeläggningen i polisstyrelsen väckte
NSD som i sin tur v'äckte Kuriren - som i sin tur väckte Nord Nytt - som var de som begärt ut handlingar och fått veta att det var sekretess.

Nåväl - mitt nuvarande valspräk är "allt som inte dödar det härdar" - men det är klart det känns när stämningen är sån att ingen vågar ställa upp till ens försvar.


I sakärendet gav Ingegerd Nilsson-Ramm en föredömligt lättfattad föredragning i ett komplicerat ärende. Min slutsats blev att utifrån rådande regler, lagar och praxis så kan det inte bedömas som felaktigt eller att med vilja  gömma något att sekretessbelägga delar av utredningen. Det handlar om förhören av inblandade poliser - två stycken om jag förstod det rätt.  På en rak fråga fick jag till svar att handläggningen skulle varit exakt likadan om det varit en av oss vanliga Svensson som varit föremålen.

Sen kan jag ju tycka att man borde ta sig en funderare på om inte beslut om sekretess i ärenden som rör misstankar mot egna inom myndigheten borde läggas utanför myndigheten. På samma sätt som utredningarna om brott och tjänstefel idag handläggs utanför länet. Det skulle utan tvekan bidra till att skingra misstankar om inomkollegial hänsyn eller hur man nu uttrycker det.


Till Ulf Kero kunde jag inte låta bli att säga att det var tur att polisstyrelsen inte var som Pajala kommunfullmäktige. Då hade man väl minskat antalet ledamöter vid sittande sammanträde för att bli av med mig. Precis som Niska/Kero gjorde vid kommunstyrelsevalet för att bli av med Mona Kumpula. Det som också kallas Niskakratin.

Som ytterligare bidrag till hjärtinfarkten så kom jag inte ut på internet när jag kom hem - men i bästa fall kan jag nu skicka ut detta,.

Ha en härlig kväll - själv är jag glad att vi fått tillbak vattnet för nu ska jag leva på det till jag taqit prover i morgon bitti.

PS/Logimax är min blodtrycksmedicin för er som inte är bevandrade i det./DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback