Bocken som...

Med förlov sagt - nog personifierar väl detta debattinlägg verkligen uttrycket "bocken som trädgårdsmästare". Många insändare har av Eilert G har jag avnjutit - men också en hel del där de etiska övertrampen varit rena klavertrampen. Tonen får gärna vara rå - men hjärtat måste vara med - så har det inte alltid varit.

Fast i sak håller jag med honom - en utarmning är det inte bara av det spräkliga utan också i det ifrågasättande och granskande. Men det är väl som över allt annars i samhället - tiden för fördjupning saknas.

Frustrerande - inte ute på nättidningen - lägger ut länken senare.

Här kommer en länk till debattartikel av
Ylva Mjärdell - publicerad i NSD idag. Man får passa på när det finns länkar - den var i Kuriren förra veckan fast inte på nätet? Den är lika aktuell idag - även om jag noterar att Karl Petersen vid helgens demonstrationer talat om båda parters ansvar! Så var det inte då Ylva skrev!

Lyssnar på radion om någon som uttalar att nu har indragningarna i vården nått dit hän att patientsäkerheten ifrågasätts. Nu kommer det aldrig att bli så mycket ´personal att man kan förhindra att dementa rymmer - men nog är det anmärkningsvärt att två gamlingar varit på rymmen på Sunderbysjukhus. Hur mycket resurser stjäl inte det både från vården och från polisen. Dags att nyttja den nya tekniken med GPS - den finns redan inom hemtjänsten - så varför inte koppla in ett chips i sjukhuströjan. Och hur välbehållen tror ni en 85-åring som varit vilse i 8 timmar egentligen är? Hur mycket ångest och oro har han/hon fått uppleva?

Idag gratulerar vi alla som heter Henrik. Och Hendrik måste väl räknas också - Andersson i Boden - stort grattis.

Och med stöd av horoskopet i Kuriren ska jag jobba hemifrån idag - "Du trivs bäst i hemmets lugna vrå och hinner massor". Så mycket jobb blir det nog inte. Det kommer nog att vara full kubbning att "packa ihop" föräldrarna för Umeå resp. Fyren - men sen har jag FF resten av veckan - minst till torsdagkväll.

Och så kommer vi ihåg att hålla att tummar för Charlotte Kalla ivkäll vid Idrottsgatan. Charlotte som trotsar alla fördomar om hur norrbottningen är.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Det var inte denna debattartikel som var i Kuriren förra veckan, då var det Skandal som rubrik med annat innehåll om än samma tema. Jag önskar jag aldrig behövt skriva någon utav dem för det ÄR en skandal likväl som både skrämmande, sorgligt och upprörande, men inte minst farligt..... :(



Hoppas det gick bra med incheckningen på Fyren! :)

2009-01-19 @ 15:23:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback