Handuksinkastning

Oj - förvånas över mitt tidgare inlägg - kan undra hur jag kunde låta så positiv. Nog var jag nära att kasta in handuken när jag insåg att Kvantum var sista jag hann med för att vara hemma före 18.

Hämta ut pengar och inhandla en flaska champagne (till ett mycket speciellt tillfälle) fick jag ta i en ny tur efter att ha varit hem till föräldrarna.

Nu är iaf ett antal klädespersedlar tvättade och ute på strecket - kan väl hitta något att ta på till släktträffen i morgon.

Och hemtjänsten har bestått med två riktiga bonusar idag - middagsbesöket var Lisa - sommarvikarie även i fjol. En underbar tjej med små fötter. Jag kände genast igen henne och utbrast förstås att det var roligt att Lisa kom tillbak. Lisa som läser till läkare och har små fötter. Hoppas jag inte skrämde henne med denna välkomsthälsning. Det var så förra sommaren när hemtjänsten var ny att vi fick ta små kännetecken för att komma ihåg vad de hette. Och denna Lisa tillhörde mors favoriter bland sommarvikarierna - och hade små gulliga fötter - i fina skor som kanske var mindre lämpade för hemtjänst.

Andra bonusen var att Tarja kom ikväll. Var orolig att de skulle skicka någon ny sommarvikarie trots att mor är så pass svag och klen. Men jag blir mer och mer övertygad om att det tänks i gruppen - men ovanför där är det nog lite si och så. Det verkar som om hemtjänsten har ett värre "internhyressystem" än fastigheter inom kommunen. När mor åkte in till sjukhuset hade far  helt plötsligt inga egna timmar beviljade - utan någon biståndshandläggare måste i nåder överföra timmar från mor. Synnerligen märkligt när han i stort sett har samma beviljade insatser som mor har. Och betalar för dem! Och hade hemtjänstgruppen gett far de timmar han betalar för så är det inte säkert att de fått någon kompensation via "internhyressystemet".

Sjukt, sjukt!

Fö hade distriktssköterskan inte fått något meddelande om att mor skulle komma hem idag - utan hade själv börjat fundera vart mor tog vägen - hon som var på väg hem redan före midsommar? Så visst är allt fortfarande lite slumpartat. Och funkar trots uppenbara systemfel men tack vare engagerad och  fantastisk personal. Just nu funderar jag om nattpatrullen fått besked om att det startar i natt?

Nå nu borde jag ställa mig i duschen - möjligen äta något - och kanske ta ett vinglas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback