Ofog

Ofog har jag absolut inte ägnat mig åt. Oljat altanen hos mor och far. Jagat maskrosor i jordgubbslandet. Brännässlor i hallonriset. Spolat och borstat betongen i gamla hundhagen. Med mera med mera!

Och det är ganska härligt att i lördagslugnet i byn pula på. Hinner reflektera en del. Har undrat vad förkortningen Ofog står för? Omogna Flickor Och Gossar kanske.

Nu tror jag inte alls att Ofog är så oförargligt som det kan låta. Noterar att det inte är några barn det handlar om utan vuxna män och kvinnor. Kan undra vem som finansierar att de kan befinna sig här i Norrbotten och bland annat
Vidselsbasen?

Kanske skulle vara intressantare för media att granska vilka finansiärer som står bakom Ofog än att oroa sig för och stort slå upp vad Pravda tycker.  NSD och Jan Bergsten den 11 juni.

Det är inte utan att NSD:s bevakning av övningen ger dem skäl till beteckningen "svenska Pravda"

Men intressant i artikeln är ju att faktiskt också Ryssland brukar delta i den här typen av övningar - och vad jag vet dessutom fått en inbjudan till denna - men avstått att delta. Förmodligen för att de behöver sina styrkor för att kväsa demokratirörelser hemma.

Glädjande noterbart är dock att de enkäter jag sett verkar vara 75 - 25 för övningen.

Nu ska jag skölja av mina jordiga fötter och åka på 18-årskalas till Nejra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback