Oväntat möte

Inhandling på Kvantum och några kompletterande plantor från Blomsterlandet. Hem till föräldrarna - och far ville inte gå på fotbollsmatch - sovit mycket idag - lite hängig. Jag tror att vi alla tre fått en liten släng av doktor Peters förkylning.

Men inte något ont....Efter att jag plóckat undan lite porslin sen fars kalas och gjort lite andra små grejor - så landade jag hemma prick klockan 19. Stolt är jag att jag övervann latheten och faktiskt gick innerrundan här i byn - och delade 47 flygblad med  budskapet att "En svensk tant tiger inte i Bryssel" plus valsedlar. Gissa vem hon är?

Och nästan hemma igen - vid folkhögskolans konferensparkering - konstrade en bil och höll på att vända. En gäll signal och jag var ju säker på att det var någon sosse a´la modell Mårten Ström som känt igen mig. Döm om min förvåning när det var min partikamrat Niels Jakobsen som trots massor med år i Kalix fortfarande grötar till det med danskan så jag har svårt att förstå. Han hade svårt att förstå hur han skulle ta sig till Gästgården där landstinget hyrt in honom - då han tjänstgör på Sunderbyn sjukhus. Gästgården är det  som för oss urinnevånare är "pepparkakshuset" som fanns mitt emot byns kiosk. Jag kan inte förlåta folkhögskolan att det förstörde denna kulturbyggnad - för att inte tala om den trädgård som fanns där.

Kan undra om de underbara takmålningarna också fallit offer för "socialisterna". Hette det Elia eller Esaias himlafärd? Måste nästan googla på det. Jag har nämligen sovit i det huset - för min morbror äktade yngsta dottern i familjen Eklund som ägde/bodde i huset på 50-talet.

Riktigt stolt är jag över ungdomarna från Övertorneå som var med i Aktuellt ikväll. Egentligen ett reportage om Linus Hannedal - centerungdom - honom träffade jag i lördag tillsammans med Linda Y. Och om den pojken inte är släkt med Linda skulle jag nästan kunna lova att äta upp min halmhatt. Vissa likheter utseendemässigt men framförallt kroppsspråket - som jag upplevde också i lördags. Till och med rösten - men betoningarna - är som klonade från Linda. Har jag rätt??

Men stolt är jag mest för att flera av ungdomarna faktiskt slog fast att det är viktigt att rösta - även om man så skulle rösta blankt. Vi får nog tacka Linus en del för det också - han fick verkligen beröm för sin information. Och en mycket trevlig och sympatisk kille! Och även om en av dem tog upp skoter och jakt så tror jag helheten rubbade bilden av kärva, trumpna, snusande grabbar från tornedalen?

Har hunnit med ett långt samtal med en kompis också - invecklade turer med försäkringar hittan och dittan. Men allt landar nog till det bästa till slut - får vi hoppas.

Nu ska jag nog försöka komma till ro!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback