Grattis till de 20.

2010-12-18, kl. 07.30

Dagens ledare i Kuriren gör mig uppmärksam på att TV4 fyller 20 år. Hade jag inte hört om förr. Hade någon frågat hade jag nog dragit till med minst 30. Känns som en evighet sen vi var hänvisade till "ettan och tvåan".

Så grattis TV4 - och Abraham som har namsdag idag. Och i två dagar till fortsätter det att mörkna - för visst är det 21 det står still? Den dagen då jag förlovade mig - för 42 år sen.

Undrar hur länge sen det är jag skrev en debattartikel om reklam TV? Och fick den publicerad i NSD, Blev till och med tillfrågad av NSD om att skriva - och fick ett ARVODE om 300 kronor för besväret. Första och enda gången jag fått betalt för att skriva - numer får man nästa betala för att få in något.

Och tänk vilka skräckscenarier om målades upp i reklam TV:s spår. Nog för att jag blir väldans irriterad av reklamavbrotten - men skulle verkligen inte vilja byta tillbak i tiden.

Jodå - terrorn med skotrarnas buskörning är igång. Inte utan att jag tänker "tjenligt" när jag läser om skoterkrocken - och vet att ingen blev allvarligt skadad. Igårkväll var det rally längs Mariebergsvägen. Otäckt med strålkastarna som far som oljade blixtar - och man vet aldrig om de helt plötsligt ska svänga upp på vägen. Kan det verkligen vara tillåtet att köra där? Och undrar hur unga personerna är?

Det knattrade runt Bärigårn också när jag kom hem. Skönt att "glina" inte är så morgonpigga. Hade en ljuvligt promenad efter tidningarna idag. Lätt, fluffig nysnö som jag fick göra avtryck i. Och tystnaden var total - endast Ylva var vaken.

Nu blir det lite förmiddagsröj - basketmatch på Tuna där Sara spelar klockan 12. För eftermiddagen finns lite olika alternativ. Men ikväll tror jag faktiskt att det ska bli bastu - och peeling - dock inte med kaffesump som jag fick tips om hos fotvården. Tydligen något som använts tidigare (enligt kusin Kerstin). Dock ska det inte användas i ansiktet - för grovt sägs det.

Ha en bra dag.

För övrigt fick jag brev igår från Justitiedepartementet - omvald som ersättare i Polisstyrelsen. Mitt enda politiska uppdrag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback