Inte rätt väg

2010-12-15, kl. 06.30

Även om adrenalinet har sprutat om kring - och tårarna ibland - när jag sett vanvård av äldre. Man absolut är det inte rätt väg att gå med en
minimibemanning som bestäms av riksdagen. Det är faktiskt så att även dementa personer är individer med olika beteende och behov. Att det förmodligen behövs något - morot (helst) eller piska - för att få mer personal inom hela äldreomsorgen är en annan sak.

Här går det dock rätt väg - eller snarare som på räls. Gårdagens stora glada nyhet var att styrelsen nu gett klartecken för öpnandet av 2 gruvor inom Pajala kommun.

Gottfrid har har namnsdag. Juhojuntti på Bergnäset gratuleras liksom 2 256 andra här i landet.

Visst delgav jag er att jag vann 3000 kronor på Keno igårkväll. Tur i spel - otur i kärlek. Drömprinsen försvann i horisonten!
 
Varför dessa etiketter på folk i olika sammanhang. Oftast är det ointressnant för händelsen om "förövaren" är svensk eller utländsk, religiös eller ateist, kristen eller muslim, heterosexuell eller homosexuell och så vidare. Här har media en uppgift - därför tacksam för OA:s ledare idag. Kan vi sen antingen sluta med begreppet norrlänningar - alternativt införa begreppen "svealänningar" och "götalänningar" har vi kommit en bit.

Lyssnar just nu på debatt om ovanstående fenomen - självmordsbombare alltid kopplas till islam. Och om det måste diskuteras ur det perspektivet. Det måhända är svårt att undvika då dessa agera i allahs namn. Men det krävs onekligen en bättre pedagogisk journalistik än dagens. Det är något av konsten att svara på frågan; har du slutat slå din fru?

På temat rätt väg kan även vädret nämnas - "bara" minus 20. Mellan 9-19 brukar jag hävda är den rätta.

Igår noterade jag ytterligare en händelse på temat rätt väg - för övrigt flera dar å rad så ingen slump. Kommunen släcker vägbelysningen "redan" halvnio på morgonen. Slipper vi sen gatubelysningen på midsommarafton här i Sunderbyn så är det bingo.

Vanlig jobbdag idag - nu invägning och dusch. Hoppas de kvarvarande Brysselhektona - 8 stycken - nu lämnat.

Ser sopbilen blinka uppe vid vägen - så skönt att jag numer inte har någon plikt att dra ut dessa tunnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback