Undrar hur dom tänker?

2010-05-09, kl. 07.30

Just  undrar jag hur dom tänker - dom som ska på Vårmässan idag? Ingen gillar väl att köa - själv har jag näst intill fobi för sånt. Så nu undrar jag om det lönar sig att åka så jag är där strax för de öppnar?

Det skulle innebära ett tidsbestämt röj här hemma - mellan 7 -9 - och sen dusch och avfärd mot Arcus. Tror jag har bestämt mig för den varianten nu.

I lokaltidningarna inte särskilt mycket nytt. Vårtecken
med gräsbränder och tråkigt nog också en villabrand på Pepparvägen i Sävast. Känns som om jag känner någon som bor på Pepparvägen. Furbergs?

I "stora världen" hittar jag jag en intressant artikel om hjärtsvikt. Något att lägga i famnen på sonen landstingspolitikern. Eller kanske något för revisorerna att titta på? Här skriver man om nationella och internationella riktlinjer, om registrering i RiksSvikt, om särskilda hjärtsviktsmottagningar. Med den bakgrunden känns det ännu märkligare att mor vårdades för hjärtsvikt på Geriatriska avdelningen. Kanske ska tilläggas att det INTE i det skedet handlade om palliativvård.

I det engelska valsystemet räknas 52 procent som en minoritet. Labour och Liberaldemokraterna räknas som en minoritet - vilket det ju är räknat i parlamentsplatser - trots att 52 procent av väljarna stödjer dem. Men det bevisar väl vara hur sjukt systemet är? Intressant artikel i SvD för er som varken ska städa eller gå på Vårmässa.

Och idag är det EU-dagen - det borde firas. Min motion om flaggning på Stadshuset blev ju avslagen - men jag kan undra om det börjat flagga nu ändå? Koll!

Och idag skulle en kär vän - Gunnar Bäckström - ha fyllt 70 år. Alldeles för tidigt bortgången förra våren. Måhända sitter han i sin himmel och skålar för EU-dagen.

Dagens namn är Reidar och Reidun - grattis.
'
Röj och mässa väntar - hej då!

Kommentarer
Postat av: Anonym

länken till hjärtsvikten fungerar inte ...

2010-05-09 @ 10:52:22
Postat av: Ylva

Tack - nu tror jag det är åtgärdat.

2010-05-09 @ 12:17:38
Postat av: Erik E

Vårat valsystem är inte direkt någonting att hänga i granen heller. Med majoritetsval i enmansvalkretsar får man åtminstone politiker som ansvarar direkt inför väljarna. Något som vi saknar.

2010-05-09 @ 20:18:13
Postat av: Ylva

Hörde Thomas Idegard säga exakt samma sak häromkvällen - "Med majoritetsval.." det kan ju låta bra men om priset är att minoritetens - som egentligen är majoriten av väljarkåren - röster är mindre värda så känns det som ett demokratiunderskott. Vårt system med utjämningsmandat skulle ju kunna korrigera detta.

2010-05-10 @ 07:05:32
Postat av: Erik E

Det får ju även effekten att minoriteten kan utöva en enorm makt som vågmästare. Något som mången norrbottning svurit över när miljöpartiet suttit och prånglat ut glesbygdsavvecklingslagstiftning trots att de inte ens suttit i regeringgställning.



Men å andra sidan betyder det ju att vi piratpartister kan göra stor skillnad bara vi kommer in i riksdagen så jag kanske inte skall klaga så mycket över det. :)

2010-05-10 @ 08:55:49
Postat av: Ylva Strutz

Vågmästarsituationer kan ju uppstå oavsett valsystem. Vi har ju till och med haft lotteririksdag i Sverige.

2010-05-10 @ 13:02:23
Postat av: Erik E

Visst, men det är rätt sällsynt med det brittiska valsystemet. Det här är väl första gången det har hänt sedan mitten på 70-talet och "vågmästaren" är då dessutom någon som har nästan 25% av rösterna bakom sig.



Och lotteririksdag lär vi nog knappast få igen.

2010-05-10 @ 13:52:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback