C så det kan gå

2011-04-27, kl. 06.30

Tänk så ett litet C kan ställa till. Kommunalrådet i Gällivare,
Tommy Nyström,  har fått beteckningen C - möjligen inspirerat av att centerpartisten Carola Lidén har en artikel till höger på sidan. Nu är det väl så illa att om ni klickar på länken med Tommys artikel - så har NSD upptäckt fadäsen och rättat till det. Det tycker jag är fusk - lagt kort ska ligga. För övrigt gillar jag Tommy Nyströms balanserade artikel.

Parkeringsavgifter är nästan lika het fråga i kommunpolitiken som sotningen är. Numer får man väl i Luleå inte debattera sotningen sen den är utlagd på entreprenad. Tur de har parkeringsavgifterna kvar. Nog höjer jag på ögonbrynen - och synar - om verkligen handeln skulle ha åsikter om nivån på parkeringsavgifterna. Att de inte vill ha oreglerad parkering har jag förståelse för - men vad är det för fel på parkeringsskivan. Bra att Thomas dammade av det gamla FP-förslaget om P-skiva.

Och NSD de dammar av gamle redaktör Lindberg med den gamla nyheten om en u-båt i Törefjärden. Det fanns en tid då vi som ordnade presskonferenser alltid fick be en bön för att ingen u-båt skulle gå på grund någonstans - och stjäla allt mediautrymme

Kuriren toppar med en nyhet att Ferruforms Vd får 18 miljoner i lönelyft - medan metallarna får 575 kronor i månaden. Före lönelyftet låg han i klass med Folksams vd Anders Sundström. Tycker det är helt horribelt med dessa fantasilöner - ingen kan göra rätt för det. Och inte heller går det att knyta företagens vinster så starkt till en enda - eller en mindre grupp - av medarbetare. Men man kan bara spärra upp ögonen och sucka över eländet.

Kusin Kerstin i "Kullen" fyller år idag - grattis. Kerstin Marianne Grönborg som hennes fullständiga namn är. Vilket gjorde att hon envist påstod att hon hette Kerstin Faster Marianne Grönborg.

Och Engelbrekt har namnsdag - så Kerstins farfar - min morfar - skulle haft namnsdag idag. Gustav Engelbrekt Grönborg - om jag nu minns rätt?

Nu ska jag göra en sista bevattningsinsats uppe hos min andra kusin Kerstin - i morgon landar hon på fosterjorden - och fredagkväll ska hon hämtas på Kallax.

Och idag väntar några timmars jobb, kiropraktiker och om självdisciplinen funkar ska det bli första vändan runt "blodomloppet".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback