Fågelskådning

2011-04-16, kl. 08.00

Hugaligen - trot eller ej - tjugo i sju vaknade jag. Och detta utan andra större utsvävningar än att gårdagskvällen ägnades åt lite matlagning - mor Mariannes paj (utan pajskal) och fylld köttfärs i ugn.

Dock var gårdagskvällen upplevelse fågelskådning. Kusin Kerstin ringde om ett stort föremål i tallen bakiväggen - troligen en fågel. Utskickad med kikare skådade jag - men dålig på att identifiera. Men den lilla rackarn var kvar på morgonen - först skådade jag upp i tallen och trodde att den flugit sin väg. När jag vänder mig om för att gå in så ser jag den på taket på källarnedgången. Med googles hjälp kan jag konsatera att det måste vara en tjäderhöna.

I Kurirens helgbilaga kan den som vill idag skåda "fyrtornet och släpvagnen". Jag hade sånär glömt bort den benämningen på Jens och Lotta. Ett reportage om deras "spring" i allmänhet och deras New York "mara" i synnerhet.

Och
FB ska flytta till Luleå. Känns konstigt att det ska behövas fysiska byggnader till något som bara finns där i luften. Men så är det säkert och nära får jag till arkivet.

Hinner gratulera Patrik och Patricia på namnsdagen - GRATTIS - innan jag övergår till "handgripligheter". Idag ska kusin Annlo med familj komma förbi på middag. Det kräver lite dammupptagning och strykning av den där duken som ligger kvar i källaren. Så håller vi tummarna att det går bra för hennes brottande "Gabbe" som kämpar på Pontus idag.

För övrigt hoppas jag på basketresultat från DM i Arvidsjaur.

"Nu går jag ner i min källare..."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback