Hemkomst

2011-04-29, kl.07.00

Hemkomst först 21.30 igår efter stämma med Kalix Folkhögskola Naturen har inte riktigt vaknat än - även om isen multnat på vattendragen. Såg förvisso två älgar bara någon mil nedanför Kalix - men det var allt i djurväg.

Idag är det hemkomst för kusin Kerstin. Hon har redan sovit i moder Sveas hägn - någonstans vid Arlanda. En ögonshoppingdag i Stockholm - och sen landar hon på Kallax vid 19-tiden. Ska bli skönt att åter höra steg från vindan.

Apropå hemkomst har Kuriren en artikel om Niklas Nordström - i papperstidningen - med rubriken "Jag kan mycket väl tänka mig att återvända" - trodde det var till Norrbotten men det handlade om att återvända till politiken. Jag såg framför mig att (S) äntligen ledsnat på Ögren..


Ingen av nättidningarna - Kuriren och NSD - har uppdaterat sina ettannyheter från papperstidningarna. Om att Länets poliser tjänar sämst respektive att Hotellkungen tar plats i centrum. För NSD:s del kanske det beror på att deras webbredaktör Hans L Olofsson var gästföreläsare vid stämman för Kalix Folkhögskola som jag bevistade igår.

Däremot hittade jag en nyhet i NSD:s nättidning som inte varit i papperstidningen - eller som iaf inte jag sett. Att
Bergnäsbron har hållit stängt inatt i 4 timmar. Fast min minnesbild från skylten är att det skulle vara 29 till 30 - men jag minns säkert fel.

Näst sista (?) ledarsidan med GB idag kan jag tro? Undrar om vi får en presentation av nye ledarskribenten i mogon? För övrigt lustig rubriksättning på dagens ledare "Maten kostar för mycket" - samtidigt konstateras i texten att dyra Matsverige är en myt.

Men media är som oftas motsägelsefulla - igår i Radio Norrbotten rasade Ögren över nya förslaget tll skatteutjämning - medan han återgavs i tidningarna som konstaterande att det iaf handlade om hanterbara summor. Så sant  att skatteutjämningssystem kan benämnas "Det ständiga missnöjets system".

Morgon TV står på och Nord-Nytt ska tala med en statsvetare. Jag har absolut inget emot Simon Matti - men nog undrar jag om vi bara har en statsvetare i Norrbotten? Det är han som får uttala sig oavsett det handlar om viltdelegationen eller Sannfinländarna?

Så kör jag igång fredag - det blir jobb, träning och deklarationshjälp. Innan klockan 19 då kusinen ska hämtas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback