Skördetid

2011-08-10, kl. 06.30

Grattis till Lars som har namnsdag idag. Om någon Lars ska nämnas idag så är det väl Ohly som igår tog beslut som innebär att han inte blir
avsatt som partiledare. Grattis till alla er andra också.

Ser att Expressen skryter med att det skulle varit först att avslöja Ohlys avgång - men det stämmer inte. Aftonbladet var före - och jag visste det före Aftonbladet!

Larsdagen tillhör de namnsdagar jag alltid kommer ihåg. För då - den 10 augusti - la alltid morbror Otto ifrån sig Lektyr och Flamman för att ta sig an skördandet av den gula löken. MYCKET viktigt att den skördades just den dagen - annars gick det mask i den. Fast mormorbloggen har inte hajat detta med Larsdagen.

Rolanddagen - igår - den rann undan den också. Jobb och träning. Nöjd. Inte många knop på kvällen - blev middagsvila fram till strax efter 19. Och ett frossande i Magnum after dinner. Såna små godbitar ska jag aldrig mer ha i frysen.

Mul - på gränsen till regn idag - och med nöd och näppe + 10. Men jag klagar inte.

NSD kör den årligen återkommande nyheten om att det är brist på bostäder - studentbostäder.

Kuriren toppar med att gamla ställverket i Gäddvik nu blivit en häftig bostad - med 100 kvm i tre plan. Och med takhöjder mellan 4,5 och 5,3 meter. Glad att inte jag ska byta glödlampor i taket där. Detta i papperstidningen - medan nättidningen har nyheten att Kalla blivit två i rullskids VM - visste inte ens att ett sånt fanns.

Slopa värnskatten är nog inte det mest väljarfriande valbudskap som Folkpartiet har. Men icke desto mindre sakligt sett mycket viktigt. Varför framgår av en förträfflig krönika i Kuriren idag. Till detta ska också tilläggas att värnskatten kom till i ett mycket svårt ekonomiskt läge - och skulle uttryckligen vara tillfällig.

Tycker att rubriken på dagens ledare borde ha varit "Farlig ledning" - som det också skrivs om i texten Kul! Särskilt under bilden med de röd-gröna ledaren gluttandes ut från ett tågfönster - den klassiska kopian av alliansens badtunnebild! Och tänk nu är de borta alla fyra - medan alliansen består. Ja, ja Maud ska ju ersättas förstås.

Såg på FB att Eva Nordmark, TCO-basen nog skulle ställa in sin tänka Londonresa idag. Klokt beslut. Lite ofattbart det som händer i London. Och hörde på TV att de inspirerat ligister i Hässelbytorget till något mini-London uppror.

Jobb som vanligt på förmiddagen - sen blir det frisören. Och i kväll blir det besök av några trevliga personer - så sorry Thomas - det blir inget gruppmöte för mig den här gången heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback