Tack och hej

2011-08-31, kl. 06.30

Tack och hej - inte leverpastej - men väl augusti månad. Vart tog du vägen? 31:a idag - och Arvid och Vidar har namnsdag. Har lite svårt med A-pojkarna - men undrar om inte Birgits "Åke" - fick heta Alfred? Grattis på namnsdagen!

Fullt krig på flera fronter - och då menar jag inte Libyen.
Lennart Holmlund - kommunalråd i Umeå - tar Gud till hjälp för att slippa ett samgående med länsstyrelsen i Norrbotten. Bortsett från att jag tycker han har fel i fallet Kiruna - fler hus bör bevaras i Kiruna - så är det intressant med uppgiften om 64 veckors handläggning för bygglovsöverklaganden. Han talar dock inte om hur många veckor det tar i Västerbotten?

På vems sida Gud står i kriget mellan KD i Luleå och KD i Boden är oklart - men lite ovanliga tag från KD Boden som skäms över KD Luleå. I sak har bodensara rätt - men lite underlig partikultur att framföra det i brev till NSD och inte till dem det vederbör? Artiklar i ämnet i både Kuriren och NSD - men inte ute på nätet. Men fortsättning lär väl följa?

Undrar om taxi i Haparanda/Torneå haft omstignignsstation vid gränsen? Inte visste jag att man inte kunnat åka taxi över gränsen tidigare. På tiden att det löstes.

Till avdelningen annorlunda för jag annonsen om "Lösöreköp". Harley-Davidson har köpt lösöre av ARCTIC Car-Rent för  1 116 047 kronor - men varför annonsera om det?

Gårdagens inrikespolitiska nyhet var regeringens infrastruktursatsning. Presskonferens med massivt pressuppbåd. I gula västar, röda hjälmar i "gruvliknande" miljö - for mina tankar till Snövit och det sju dvärgarna. Vem som symboliserade vem av dvärgarna hann jag inte tänka - men nog känns oppositionen lite "dvärgaktig". Fridolins jämförelse att det är som att trösta ett hungrigt barn med en sockrad napp är närmast fjantig.

Uppgifterna om var pengarna ska satsas spretar ännu - men Malmbanan förväntas få en del. Intressant också med siffrorna i Kurirens ledare som visar under den socialdemokratiskt ledda regeringen under åren 2000-2006 fick dåvarande Banverket 3,7 procent mindre än vad de begärt - medan man under den borgerliga regeringen fått i snitt 0,6 procent mer än de begärt till järnvägsunderhåll.

Idag blir det jobb, tandläkaren och träning i nämnd ordning. Blir nog en bra dag det här också. När tandläkarbesöket väl är avklarat.

Kommentarer
Postat av: Terminalglasögon

Intressant som vanligt!

Postat av: Agneta i Piteå

HEJ! Ang. 25/8 om Kall-Lovisa så tänkte jag på det, då jag var barn fick vi inte bada ute mer. Men vissa fina dar tjuvbadade vi, vi visste inte riktigt vad kallsten var/ är! Så lite rädda var vi. Än idag undrar jag om det bara är ett talesätt!?

Vet Du?

2011-09-02 @ 20:18:25
Postat av: Ylva

Nä jag vet inte - men tror att det handlade om att de inte vill att man skulle bada då det var kallt. De äldre trodde ju att kyla/att bli kall orsakade allt lidande. Men nog borde det finnas något bakom att det just är Lovisadagen som pekas ut. Har några gamlingar kvar i byn som jag ska försöka komma ihåg att fråga.

Mvh ylva

2011-09-02 @ 21:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback