Aprilskämt?

2011-12-05, kl. 22.00

Bara måste lägga ut den här ikväll - måndag. Har småskrattat hela dagen. Kanske elakt - men som det framställs i media funderar jag hur dum man egentligen får bli? Eller vilka pengar de har - de som blivit lurade - som behöver tvättas?? Hade det inte varit december hade jag minsann
trott på ett aprilskämt!

2011-12-06, kl. 06.30

Förvisso lite smolk i bägaren - var vaken kl. 02.30 i natt - pigg - men tvingade mig till att somna om - och sov förstås lite för länge - till klockan 5. Men det uppvägdes av en underbar promenad till tidningslådorna - vitt och fint och hopp om fortsättning - minus  7 grader - precis så där lagomt.

"Aprilskämtet" handlar väl om eget ansvar. Det tycker jag det gör också om skolmaten inte "duger". Håller alltså inte med ledaren i Kuriren idag om att vi skattebetalare ska stå för specialmat typ LCHF. Tycker det räcker om personen i fråga faktiskt får lov att bara äta "sovlet" - och några 4-5 normalportioner bör det inte kunna handla om. Med den fina salladsbuffé som skolorna har kan det inte vara något problem att ta med sig en "korvbit" det dagar det är pannkaka eller liknande. Det kan låta övertygande om att man viftar med ett läkarintyg - men ingen har funderat över vad det egentligen står i det? Kan fö meddela att det kostar 350 kronor i månaden - exkl. mat - att via Viktväktarna gå ned i vikt. Pigg, glad och energisk blir jag också - men inte ett öre i subvention vare sig kräver jag eller får!

Mer ambivalent är jag om vad som är rätt och fel gällande att landstinget bytt ut en dyr ögonmedicin mot en billigare - som dock inte är godkänd av Läkemedelsverket. Min första reaktion var förstås att det var åt helsicke. Men efter att ha konstaterat att det på intet sätt är otillåtet och att omfattande studier gjorts bland annat i USA med gott resultat är jag inte lika tvärsäker? Är det lika för alla så får vi nog lita på att läkarna gör rätt bedömning. Skillnaden på 8.500 - per behandling - kan säkert användas på bättre sätt. Särskilt som det troliga skälet till att medicinen inte godkänts är att någon ansökan inte lämnats in. Det är samma tillverkare av det billiga och det dyra läkemedlet - och vem vill konkurrera ut sig själv. Nu bara för media att bevaka att det inte finns någon gräddfil för den dyrare behandlingen? 

Ovanstående tyvärr inte länkbart - trots att båda tidningarna har det som nyhet.

Polisen varnar för dörrknackare/försäljare som säger sig vara dövstumma och vill sälja julprylar. De har funnits i omlopp i säkert 14-dagar - och det är väl märkligt om polisen inte hunnit kolla upp dem. Bland annat var de och sålde i Alvik samma fredageftermiddag som ett villainbrott skedde där. Vilket i min värld tyder på att de inte har med villainbrotten att göra - då borde man väl lagt benen på ryggen till något annat område. Att de också besöker mindre brottsvänliga flervånings hyreshus talar också för min tes. I Sunderbyn har vi i årtionden haft utländska försäljare av tavor - rätt usla såna (tavlorna alltså) - utan att ett enda inbrott skett. Men med Litauenligan i färskt minne är det kanske en naturligt med en negativ, misstänksam attityd - men himla tråkigt!!

Dagens gladis igår - surströmmingen räddad! Permanent denna gång!

Personlig gladis - viktnedgång senaste veckan med 1,2 kg. Vilket gör ett snitt på 0,6 per vecka. Dock lite nedslagen av att det saknas 11 kg till normalvikt. Fast lite orättvist känns det att normalvikten höjts med 3 kg bara för att jag råkar ha fått ett par tre kotkompressioner. Ska verkligen sånt räknas?

Väl genomförd träning gladde också.

En mycket tråkig - och i mina ögon onödig - incident med en god gammal vän förmörkade dock dagen.

Idag blir jag borta hemifrån från morgonen till sen kväll. Jobb på förmiddagen, sen träning. Tar kläder med för ombyte för sen ska jag till Ralf Lundsten gården i Ersnäs för julbord i mycket trevligt sällskap. Med viktväktarnas tes om att man kan äta allting - men inte alltid ska jag ge mig på julbordet. Med nya inslaget "mättnadsdag" kombinerat med min veckobonus ska jag nog klara det också.

Niklas och Nikolaus har namnsdag - grattis. Undrar om inte min anfader Nikanor  (Grönborg) kan räknas in i den skaran. Kanske en rysk variant av Niklas?

Ha en bra dag evryhopa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback