God Jul!

2011-12-24, kl. 07.30

Väl läge nu - att önska God Jul! Här i Bärigårn är det en stilla julaftonsmorgon och vår herre har iaf haft godheten att sluta med regnandet. Och kallgrader är det - ett stilla lätt snöfall skulle kunna öka julstämningen.

Vilket debacel i går morse. Tänk er att vakna och klockan står på 8.59. Rusade upp och alla andra klockor hade liknande tidsangivelser - utom armbandsuret som stod på kvart i elva. Ja - stod - nu har bästa Certinan fått för sig att stanna vid 23-tiden istället för 01.00. Jag har fler armbandsur att tillgå - men är så fascinerad av denna som verkar leva sitt eget liv.

Nå jag hann med både mimymsalladen och griljeringen av skinkan. Och leverans av julmat och julklappar ut till Västbacken. Vågade mig också på ett besök på Ica i Gammelstad och att ta vägen över Storheden. Fastnade inte i köer på något av ställena - julhysterin verkar lugnare i år. Skulle inte förvåna mig om julhandeln detta år INTE sätter rekord?

Dagens lokalblaskor var verkligen fullmatade. NSD:s A-del har 56-sidigt format och Kuriren maxar med 60 dito. Och det utan att reorna får några riktigt hysteriska, aggresiva annonser. Kommer inte ihåg en enda rea som börjar på juldagen - men ser att det var minnet det var fel på - juldagsreor finns för er som är intresserade.

NSD toppar med en julklassiker - "Kaotisk tågresa". Och Kurirens första nyhet kan väl på sitt sätt också spegla ett kaos - Munkebergsskolan hotas av nedläggning. Ingen av nyheterna dock värdiga deras nättidningar - där toppar NSD istället med en man i
Sörbyn med 400 tomtar. Och Kuriren släppte ju fram Lotta Grönings lördagskrönika redan igår - fredag - så jag var lite spänd på vad man skulle bjuda på idag. "Hårda julklappar" ála Östman? Men inte - dom har det enkelt nu för tiden - poliktikerna!

Nu ska jag ta och röja det sista i köket - efter skinkgriljeringen. Och lägga på den sista julduken. Om sanningen ska fram - och det ska den väl - så har det inte kommit fram så mycket julpynt igår. Ytterigare ett tecken på åldrande. Men tänk så skönt att slippa plocka undan allt i januari.

"Nicke lilltroll" hette han väl - han som var i radion på julaftnarna? Och inte kommer det väl några smånissar idag heller? Han som kastade in någon eller några julklappar redan under dagen. Oftast någon julklapp/leksak som sysselsatte en i några timmar. Precis här - där jag nu bor - var det. Och fastän vi satte oss på span i hallen - Eva och jag - så lyckades vi aldrig avslöja faster Henny.

Och sista avsnitter av julkalendern - har sett nästan alla. Väl också ett tecken på att "barndömet" närmar sig.

Men nu ska vi inte vara såna - röja, duscha och ta på fina klänningen. God Jul till er alla!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback