Sista striden?

2011-12-16, kl. 06.15

Kom ju redan igår - nyheten om att valberedningen (KD) kommer att föreslå Hägglund för omval. Hör just på TV att han kommer att profilera KD som ett kristet parti. En återgång alltså till pingstpastorernas tid. Känns inte så länge sen Hägglund proklamerade att religion och politik skulle hållas isär.

Men det är väl priset för att
matcha Odell. En Odell som enligt Aftonbladet vanligen välunderrättade Melin kommer att avlövas det mesta. Det mest spännande blir väl om Odell står pall matchen ut - det vill säga om han ställer upp i sista striden på kongressen?

På känt manér för partier i kris (jodå jag har varit med om det) slänger man in några kändisar också - David Lega och Koskinen Undrar om inte den senare har varit " bekännande" sosse?

Apropå kändisar till partier i kris som kommer jag ihåg Georg Rydeberg. Han värvades väl inte precis till någon politisk karriär utan kände sig manad att hjälpa sitt parti i kris. Som landsmötesvärd fick jag i uppdrag att särskilt se till att han trivdes och hittade rätt - vilket renderade i att han strök mig över kinden och sa några gulliga ord. Av denne legendariske charmör - det ni.

På tal om strid så utkämpar jag en just nu mot bassiluskerna. Snuvig, ont i hals och öron, sårig näsa och mun. Somnade vid halvsex tiden igår - och vaknade 22.48 - men efter en timme vaken så återgick jag till John Blund. Inga problem att "svälja" 5,5+5 timmar.

Något mindre trist ute - slutad regna och stabiliserat sig något. Men snön lyser inte längre på taken - och det var med hjälp av broddar och tant Lillys spark jag tom mig tor till brevlådan.

Kuriren toppar papperstidningen med att landstinget från kritik av en hjärtprofesson för att de inte nyttjar räddningstjänsten för hjärtstoppslarm. Själv trodde jag att det återigen handlade om någon strid om pengar mellan kommun och landsting - men nu klargör Patrik Bylin att utryckningar inte är förenat med några kostnader för landstinget. Ännu mer obegripligt med Ögrens agerande.

NSD toppar med artikel om "kris för bönderna" - om den regniga hösten som halverat spannmålsskörden - för att inte tala om potaisodlarnas elände.

Annars var behållningen i NSD att Göran Färm klär av vänsterns blivande partiledare Jonas Sjöstedt - om euron. Väldigt klargörande om att det kriserna egentligen inte handlar om vilken valuta man har. Blir ju också smått parodiskt att just vänsterns ledare hjälper finansbranschen att dölja deras ansvar. Såg för övrigt en uppgift om hur mycket avgifter de inkasserat medan medborgarnas pensioner urholkats.

Sossarna - personifierad av riksdagsledamoten Leif Pettersson från Boden blir också rejät avklädda av Kurirens ledarsida. Men mest avklädda tycker jag ändå att journalisterna som skrev om detta igår blev. Att de inte redan då klargjorde att detta egentligen handlade om en ofinansierad budgetreservation. Tycker fö att Kurirens ledarsida numer har riktigt roliga rubriksättningar - Järnvägars, Pettersson.

OA placerar sig däremot i Kent Ögrens klass med sin lilla understreckare. Han vet ju bättre. Det är lika pinsamt som när Kent Ögren försöker skylla nedläggningen av läkarjouren i Arjeplog på Vårdvalet. Noterar att Peter Roslund (faktiskt) gör andra och mer balanserade uttalanden - liksom Andreas Lind på handelskammaren.

Gottfrid har namnsdag - höll jag på att skriva. Ligger lite efter tydligen. Men Hjalmar och Helmer ska vi gratulera idag.

Idag blir det några timmars jobb. Skönt att jag är ensam idag så kan ingen tycka illa vara att jag snuvar. Och ingen träning blir det heller. Många minus såna nu - men jag kommer igen!!

Nu hoppas vi på kallgrader idag - och ett lätt - men ihållande snöfall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback