Sömnterapi?

2011-12-28, kl. 07.00

Idag gratulerar jag bästa svärdotter Lotta som fyller 41. Och hennes mormor Edith - 80+. Och Ingegerd i Hertsånger - 70+. Och Britt-Marie Lövgren - +okänt liksom Sven-Erik Bucht - också +okänt. För den senare gäller dock att det numer är känt för mig att han inte har sin logg öppen för inlägg. Märkligt av en politiker att göra sig så otillgänglig för sina väljare?

Och Benjamin har namnsdag. Syrsa känner jag förstås till och
så han i bibeln - Josefs yngste son som avslutade en lång lista på barn som man fick lära sig utantill i söndagsskolan.

Sömnterapi alltså - inte heller denna morgon lyckades jag masa mig ur sängen i tid. Placerade telefonerna en bit ifrån sängen - men lyckades ändå slå av dem - och vila en stund till - till 05.35. Hur kan det komma sig att jag varje morgon gör likadant - trots mycket bestämd inriktning att i morgonbitti bara hoppar jag upp ur sängen. Jag är ju vaken, vid mina sinnens fulla bruk och dessutom utsövd. Blir nog ett fall för någon terpeut?

Kanske inte terapi men en god levnadsregel fick jag av far (fick väl i och för sig många - tack) - att inte handla på kredit. När jag fått mitt första jobb inhandlade jag en kokbok. På avbetalning med 10 kronor i månaden - ett års avbetalning tror jag. Och fick en rejäl utskällning av far min - som aldrig ville veta av något sådant mer. I och för sig löste jag ut en kamrat lite senare från en Husqvarna symaskin. Hon hade lånsparat - som jag tror det hette - i flera år och hade bara några avbetalningar á 75 kronor kvar då hon var i desperat behov av pengar. Men det var det sista! Lånspar lär väl inte finnas mer - en hint om att tidernas förändrats - och att ledaren i dagens Kuriren  borde ingå i ungdomars utbildning.

Vådan med att vara uppe länge - och stiga upp tidigt (förhållandevis - hm) är att det är intet nytt i nättidningarna. Sista uppdatering i Kurirens meny 21.03 och NSD 21.44.

Och apropå att tiderna förändras så är det väl så också att ränderna aldrig går ur för en del. Kurirens papperstidning följer upp Unga Örnars oblyga försök att söka bidrag likt väderkvarnsvingar. Kommunstyrelsen, fritidsförvaltningen, kutlurförvaltningen, landstinget och områdesgrupperna i Hertsön och Örnäset. Och den ena har inte fått veta vad det andra förväntats bidra med - till samma ändamål. Och när Kurirens journalist vill fråga ombudman Carola Pantzare om detta får han telefonluren i örat.

Överklagan eller nådeansökan - det är frågan för de fänglade journalisterna i Etiopien. Intervjun med den etiopiska presidenten gav väl visst hopp - men han såg ju inte riktigt närvarande ut. Journalisternas etiopiske ombud hävdade bestämt att en överklagan absolut inte skulle ta lång tid - tvärtemot vad media i sverige förespeglat. Hade ju varit ett gyllne tillfälle att få veta vad "lång tid" var - men tro inte av journalisten ställde den frågan.

En dålig dag igår - förutom sen uppgång - tom kaffeburk på jobbet. Räckte iof till 4 koppar - men hur långt räcker det? Och när jag skulle åka och köpa träningskort och mat - ja då upptäckte jag att plånboken inte fanns med. Hemma i fina väskan som jag hade på julafton. Två dagar utan att lämna hemmet sätter sina spår. Dock for jag hem och hämtade den - och återvände till Gammelstad och verkställde.

Så nu är planerna att jobba förmiddagen och sen åka till G-stads gym och badhus. Känna av deras redskap och kanske ta en tur i bassängen. Ska bli spännande att se om armen håller för simning nu - efter "guruns" behandling.

Men först som sagt - jobbet och ett trevligt förmiddagsfika med T och L. Ikväll måhända det blir hockey - 23.30. Igår fick jag för mig att jag skulle kolla på matchen - bara för att upptäcka att den faktiskt äger rum först ikväll.

Idag ska det bli min dag - med flyt med det mesta. Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback