Vilket skulle bevisas

2011-12-15. kl. 06.30

TV körde hårt hela dagen igår. Socialstyrelsen enkät som visade att 75% av gamlingar ar nöjda med hemtjänst och äldreboenden är bara skit. Beviset är att en fd anställd vid socialstyrelsen tycker att fel enkätmetod använts - uppenbarligen skulle hennes metod varit mycket bättre. Hur den skulle skilja ut sig mot den genomförda får vi dock inte veta. Som "vittne" tas också en en dam som närmar sig 100 och som sägs ha genomfört enkäter i sitt tidigare liv. 65% av enkäterna har besvarats vilket motsvarar närmare 100 000 personer. Dessa åsikter desarmeras dock genom att tala om av ungefär hälften inte fyllt i enkäten själva utan haft hjälp av anhöriga och/eller personal. Jag är själv MYCKET kritisk till många enkäter som görs. Det finns skäl att även ta emot socialstyrelsens enkät med en nypa salt. Mina fastrar fick på sin tid en enkät från Luleå kommun som var så utformad att ingen normalt funtad människa kunde undgå att förstå vilken enkät som just de lämnat in. Men ändå - det enda jag tycker TV:s scoop visar är att media som nu dissikerar äldreomsorgen är ofantlig okunniga i ämnet. Hur kan man vara förvånad över att gamlingarna behöver hjälp med att fylla i enkäten? Tror ni att de fått hjälp och bistånd bara för ro skull. På fars avdelning skulle 100 procent behövt få hjälp med ifyllandet. Och jag vill påstå att så är det på de flesta äldreboendena. Bland de som har hemtjänst finns säkert en del som kan fylla i själv - kanske. Själv kan jag - trots att jag än inte har någon diagnos - ha problem med "fylleriet" - inte ovanligt att jag knosat ihop dem efter några sidors kryssande!

Glädjande nog verkar det som om övriga media inte nappat på nyheten - förhoppningsvis beroende på att de sett ihåligheten i argumenten.

Och upprepade gånger fick vi också oss imatat att Irak minsann inte haft några massförstörelsevapen. Fast det är väl också en sanning med modifikation - ett hade de väl i alla fall? Saddam! Detta dock sagt lite mer skämtsamt.

Bra dag igår - lagomt jobb. Dock ingen träning - ont i halsen. Lite julklappsinköp och andra ärenden. Snart ett litet brev klart till min nyfunne farbror i Norge - Sten som hade namnsdag igår.

Idag har Gottfrid namnsdag - grattis.

Apropå att media lämnar ute uppgifter som gör att rubrikfärgen inte ska flagna så skulle jag vilja att
Kurirens ledarskribent redovisade hur antalet "byråkrater" skiljer sig i Västerbotten och Norrbotten. Flagranta uppgifter om att Västerbotten har 34 dagars handläggning av byggöverklaganden medan Norrbotten har den 10-dubbla. Fullständigt oacceptabelt - men ge oss fakta så vi kan göra en rättvis bedömning.

Mycket att vara tacksam för har jag. Ett är att jag sover så förbenat gott - och somnar som regel någonstans på vägen där huvudet är på väg mot kudden. Någon fullmånenatt undantagen. Förmodligen därför jag sover över titt som tätt. Nästan 1 timme idag. Men det var det värt - jag drömde så härligt. Var ute på "dåligheter" och i sällskap som aldrig skulle välja i vaket tillstånd. Men han var faktiskt riktigt trevlig - i drömmen!

Dålig dag för översovning - har två dejtar (dock inte med "drömmannen") idag - Carina och Agneta. Så nu får jag rappa på - måste ju hinna se adventskalendern också. Lite sirapsaktig börjar den dock bli.

Ha en riktigt bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback