Sjusovning

2011-07-27, kl. 07.30

Så var det stora
sjusovardagen idag. För egen del var det inte värre än vanligt - upp 06.10. Kan vä!l fortfarande väcka tuppen - som väl stiger upp klockan 07.00 - kuckeliku!

Med "Persö centrum" torde väl avses Porsöns centrum. Rån vid bankomat. För Persön har väl vare sig centrum eller bankomat?

Kurirens toppnyhet kan kanske också kallas "rån". 650 000 kronor för en andrahandsförsäljning av en tomt. Inköpt för 180 000. Trots straffavgift på 150 000 så kan säljaren göra en nätt liten vinst på 320 000 kronor. Spontant känner jag att straffavgiften borde höjas till 180 000 kronor - känns inte kul som skattebetalare att vara med och subventionera detta. Fast "medicinen" är förstås att se till att det finns tillräckligt med tomter så att folk inte tvingas betala såna här fantasipriser. Ett misslyckande från kommunens sida möjliggör sånt här ocker.

NSD toppar med en katastrof som var nära - men som inte utlöstes. "Sovande flyktingar minuter från at bli innebrända." Det tackar jag särskilt för - det har varit mycket nu.

Jag kan dela favoritfärg om så med hin onde själv - men om jag skulle dela ideologi med massmördaren från Norge så nog skulle jag tänka till en och annan gång. Det var precis vad Karl Petersen uttryckte när han sa att de som röstat med Sverigedemokraterna borde fått sig en tankeställare. Nu får han kritik för det på Kurirens ledarsida. Jag tycker faktiskt att Karls uttalande är helt relevant - det innebär dock inte att något kollektivt ansvar förs över.

Gläds dock över Kurirens huvudledare - "Dags att införa alkolås?". Bara hoppas att utvecklingen snabbas på och att låse också fångar in alla drogpåverkade - finns ju snart inga "rena" rattfylleri - läser man tidningarna handlardet nästan alltid om drog- och rattfylleri.

Och idag är det precis ett år till OS i London 2012. Var det inte nyss OS i Stockholm - 1912?

Nu ska jag gå och vattna i växthuset - maktpåliggande uppdrag. Sen blir det montering av nya duschdraperiet i väntan på att Kurt ska ringa om leverans av cykeln jag vann. Dejt i Persön - centrum?

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback