I moll och dur

2011-03-04. kl. 06.30

Enligt Kurirens horoskop börjar min dag i dur. En överordnad börjar se min förmåga. Äntligen säger jag bara.

Annars var det lite moll i går eftermiddag och kväll. Hastiga kräkkänslor dök upp - först på gymmet och sen i bilen hem. Plus lite näsblod och frossa. Dock avtagande under kvällen och vissa (äckliga) iakttagelser tyder på att mtsmältningsapparaten inte gillade paprika. Någonstans på "härddisken" finns att det hänt förr.

Slutet gott allting gott. Skönt att ha en spark vid bron i morse. Dagsmejan kombinerat med en vind som slipat till snön har gjort hela gårdsplanen till en gigantisk isbana. Men tidningsturen avlöpte väl.

Kuriren toppar med att privata värdar höjer hyran först. Akelius kastade vante om 10 procent bidde bara en tumme med 1,9 procent. Lite synd bara att också denna artikel - som så många andra nu för tiden - saknar relevant fakta. För att kunna bedöma skäligheten så bör man ju veta utgångsläget. Av förra artikeln framgick att lägenheterna på varvet hade lägre hyra än Lulebos lågstandardhus i Sunderbyn.

En skrämmande verklighet är ettannyheten i NSD. 5000 unga människor i Sverige är i behov av och har skyddad identitet. Vilket mellan tummen och pekfingret skulle att uppemot 150 i Norrbotten skulle kunna vara drabbade (vi utgör ca 3% av befolkningen). Nog är det bara att hålla med den drabbade flickan i artikeln - något fel på lagstiftningen måste det vara.

Det var mycket mera dur igår förstås -
VM silver i Holmenkollen. Alltid lika intensivt att se sport tillsammans med Thomas - kanske var det som kramade krafter ur mig - näsblod och illamående. Och visst var det Britta Johansson Norgrens uteblivna tillkortakommande som gladde och överraskade mest. Kan hålla med Kuriren Sporten om ett silver som var guld värt.

Väl hemkommen två "dur" brev - röntgen den 8/3 - och dygnsmätning av blodtryck den 21/3. Det senare följt av läkarbesök dn 22. Och har jag tur så har röntgensvaret kommit då också.

Undrar om det beror på horoskopet - att en överordnad börjar se min förmåga - att Thomas ringde mig nu - halvsju. Liksom inte hans tid på dagen. Men han kollade bara sjukläget - rädd att ha blvit smittad. Kunde dock lugna honom.

Adrian och Adriana har namnsdag.

Och idag blir en helt vanlig arbetsförmiddag. Begreppet förmiddag blir väl som vanligt något längre än tänkt - ska passa in med skidstafetten - herrar - som startar 12.45.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback