Med rötter i BYN...

2011-03-15, kl.

Läser om nya hamnchefen -
Danell klingar välbekant här i BYN. Lärare på folkhögskolan. Den här killen/gubben är uppvuxen i Haparanda. Kan undra om det finns några släktband? Kusin Kerstin har nog lite koll på släkten Danell - och möjligen moster Gunilla i Bollnäs också. Gunilla koll på Danell - inte kusin Kerstin på Gunilla.

För övrigt får jag börja med att be Matilda om ursäkt. Av någon förunderlig anledning utsåg jag Mikael som namnsdagskompis till Maud i gårdagens inlägg. Så grattis Matildor jag känner - känn er fria att fira även idag. Tillsammans med Kristoffer och Christel. Ett särskilt grattis till Christel i Jokkmokk!

3-0 - nästan bara promenera hem segern - 3-1 inger oro. Förlust för Luleå hockey igårkväll. Själv har jag inte pejl på hur det gick för Skellefteå?
 
Andra dagen å rad som jag sover en timme för länge. Har ställt in sängen med både förhöjd fotände och huvudände - har hittat ett drömläge för ryggen och uppenbarligen vill kroppen vila länge i den posén.

Dagens Sticket prickar verkligen mitt i prick - fackets uttalande om arbetskraft från utlandet får GB att fundera om inte Transport leds av en SD:are? I detta globala samhälle - inte minst så tydligt i dessa dagar - skaldar facket "sverige åt svenskarna". Illa!!

Och igår tog koncernstyrelsen i Luleå det enda möjliga beslutet - att uttala att det inte längre har förtroende för Lulebos styrelse. Jag störs av att ledamöterna kör med undanhållning gentemot media - och därmed också mot väljarna som utsett dem - om än indirekt.

Störs också av att kärnkraftsmotståndarna vädrar morgon luft och utnyttjar katastrofen i Japan för sina syften att misstänkliggöra kärnkraften. Hörde Tomas Fogdö på TV igår - vare sig för eller emot kärnkraft. Han uttryckte precis vad jag känner ifrågan. Och domedagsprofeterna borde väl fundera i termerna om våra dammar skulle klara en jordbävning av motsvarande styrka?

Och i kölvattnet på katastrofen i Japan konstaterar jag att talessättet om "den enes död.." stämmer även här. SSAB förväntas bli en vinnare i återuppbyggnaden av Japan. Borde väl innebära ytterligare ett uppsving för Pajalagruvan - så rappa på nu med brytning.

Nu ska jag köra korta ryggprogrammet. Jodå jag gör det faktiskt varje morgon. Och igår tränade jag och det ska bli i eftermiddag också. Morgonen ska inledas med besök på Kommunförbundet för påskrift av revsionsberättelsen. Sen blir det en vanlig förmiddag på jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback