Skyller på uppfostran

2011-03-14, kl., 06.30

Trot eller ej - hemkommen från Övertorneå igårkväll så nog åt jag upp kvarvarande mandelmassa. Alltså uppblandad med grädde - kan den inte hålla hur länge som helst argumenterade en röst inom mig. Och helt plötsligt var skålen tom. När jag växte upp fick inget förfaras - man fick inte lämna mat. Så jag får väl skylla på uppfostran! Och kanske avstå invägning idag?

Helgen har annars varit riktigt bra. Dock började måndagen illa. Vaknade 10 i fyra men låg och drog mig i väntan på att klockan skulle bli halvfem. Och klev upp då. På väg efter tidningarna var det märkligt ljust ute varför jag tittade på klockan - tjugo i sex. Hur kul är det att börja veckan med att jobba tillbak en timme?

Nåväl - rätt tunna tidningarna vann lite tid. Några nedslag;

Vad sägs om överfallslarm för att undvika
rån på  LLT:s bussar. Skulle väl vara en trygghet för andra incidenter också. Kan väl kopplas till kommunens trygghetslarm som fungerar dygnet runt.

Kuriren toppar annars med Isvägen - Luleås stolthet. Och undlåter i likhet med de flesta andra gånger de publicerar något om den att nämna vem som var initiativtagare till den. Folkpartiet genom undertecknad - och idéen kom från Birgit Georgson. Sossarna var emot - men fick ge sig. Minns särskilt Margareta Lindbäcks oro att folk skulle drunkna!

NSD toppar med "Flyg, hotell och lyxiga middagar" - ettan nyhet och helt uppslag om Lulebos vidlyftigheter. Vin för 1 400 kronor som 50 års uppvaktning till en styrelseledamot - jo jag tackar - nu förstår jag vad man missat. Och Eva Bergström har någon förklaring till att arvoden är låga - vilket skulle kunna kvitta ut de dyra luncherna och middagarna. Ja - arvodena är väl samma som i övriga styrelser och nämnder i kommunen.

Conny Sundström har en bra insändare i NSD idag - tyvärr ej länkbar - där han påtalar att det är märkligt att Karl Petersen ger sig på kvinnorna i styrelsen. Ingen av dem satt i Lulebos styrelse vare sig när Sandbergs avtal skrevs eller när de andra avtalen skrevs. Och ändå får de bära värsta hundhuvudet. Man kan undra varför Eva Bergström valde att lämna?

Idag ska vi väl för övrigt veta om och hur koncernstyrelsen ska agera i Lulebosåpan?

Mikael och Maud har namnsdag idag - grattis.

Vanlig jobbdag idag - träning efter lunch - och sen ett sammanträde klockan 16.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback