Börja om från början..

2011-05-09, kl. 06.30

Tappade nyss det blogginlägg jag påbörjat. Där jag konstaterat att det är EU-dagen idag. Kan hoppas att få se EU-flaggan hissad. Kanske på stadshuset? Vilket jag motionerade om för många år sen och fick avslag. Men nu har tiden runnit undan så Karl borde kunna se det som ett eget initiativ.

Mest
missbrukade politikerordet för dagen är "barnfattigdomen" som nyttjas flitigt i partipolitiska syften. Med statistik slår man varann i huvudet - men det gäller att hålla det sistnämnda kallt - och komma ihåg att statistiskt sett så har man det riktigt bra med ena foten i frysen och den andra på en het platta. Precis så trubbig och statisk blir debatten. Ska vi verkligen bry oss om hur våra barn har det bör vi nog ta med många andra parametrar - barns "fattigdom" kan inte bara räknas i pengar. Vi ska också komma ihåg att den statistiskt så kallade barnfattigdomen var högre innan sossarna fick lämna  ifrån sig regeringsmakten. Om detta inte ett kny(S)t!

Söndagen förflöt lugnt och frikstionsfritt. Två fotbollsmatcher på Sundis. Lisas Alvik med 99:or och 00:or speade oavgjort mot Gammelstad och förlorade mot Töre. Innan min ankomst hade de hunnit med en seger och en förlust.

I övrigt innehöll söndagen lite lövkrattning och tvätt och en bjudmiddag.

På de lokalpolitiska planet skulle jag vilja avkräva komunalrådet Petersen och sossarnas valberedning en förklaring till varför Ingvar Edelswärds förnyade förtroende i Lulebo inte ifrågasätts - framgår i artikel i Kurirens papperstidning idag.. Hans delaktighet är ju helt i paritet med Camilla Hansens och i viss mån även Eva Bergström. De två sistnämnda har ju kommunalrådet Petersen "doppat i tjära och rullat i fjädrar" och låtit löpa gatlopp för sin inblandning i Luleboaffären. Finns det ett genusperspektiv här?

Kalix fick ju sin egen lilla såpa i fredags - med en sossedam som gjorde rasistiska uttalanden. Påhejad av ytterligare sossar. Ska bli spännande och se om fler "erkänner" då kommunalrådet utareder vidare?

Nu ska frukost inmundigas - fast vad vet jag inte då kylskåpet gapar tomt. Sen ser jag framemot en tidsstyrd dag med jobb kl. 09.00, lunch kl. 12. kiropraktiekr 13.30, träning kl. 15. Middag 17.00, Fråga Doktorn 18.15 - och hockey kl. 20.00, Igår missade jag hockeyn som jag trodde var kl. 20.00 - medan den i verkligheten spelades kl. 16.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback