Provocerar

2011-05-18, kl. 06.15

He, he - han fortsätter att provocera den gode JE på
Kurirens ledarsida, Idag lockar han upp OA ringen - för en match om sossarnas svängning i Libyen frågan. Inte oväntat har NSD:s ledare samma tema - sossarna och Libyenfrågan. Det är nog inte så att de tjuvkikat på varandra - ämnet var ju det enda vi matades med från morgon till kväll. Men något uppseendeväckande är det väl ändå att OA skriver "Det finns många som gillar kursändringen - även i Juholts parti" - jag kan undra hur andra falangen inom sossarna namnas?

Fö tyckte jag mig se OA komma smygande från mediahuset och hämta sin bil från OK:s parkering. Samarbete inom rörelsen?
Fö var det inte igår utan i förrgår.

Gårdagen avlöpte väl - med bland annat besök hos kiropraktikern - därifrån kom jag med en arm som numer fungerar till 99 procent - från att ha varit i det närmaste obrukbar. Kvällen ägnades till lite matlagning - jag är duktig på det - men tyvärr så sällan jag vill. Köttfärsgryta som blev så god att jag redn ätit den till frukost. Dock som vanligt väl frikostig med kryddor - men det reder sig med lite laktosfri, naturell Yoghurt.

Dagen har börjat bra. Lyxigt att ha tidningarna precis utanför köksdörren redan klockan 5, Tant Lilly som hämtat.

En politiskmästare på att ta sig ut i media toppar NSD idag. En moderat med en särskild kanal in till NSD - det är alltid (nästan) utspelen kommer där. Och den här gången prickar han riktigt rätt - det är en sluten något otäck kultur runt socialförvaltningen - och har så varit hela min tid. Känner väl igen beskrivningen från min tid i socialnämden på 80-talet. Själv fick jag en politisk uppläxning av dåvarande socialchefen vid ett av mina första sammanträden. Det var väl därför jag orkade hålla mig kvar i politiken så pass länge - allt som inte dödar det härdar.

Kan undra om Staffan Eriksson har något politiskt uppdrag kvar för M i Luleå - han tillhörde ju liksom inte Mattias Karlssons parti - för att travestera OA och "Juholts parti". Synd han tillhör "fel" parti - han har onekligen varit det salt i såren som socialförvaltningen så väl behöver - fp har en ledig ersättarplats där efter en som flyttat till Spanien!

I skandalerna och ursäkternas Luleå är det idag Ange Björks tur. Vd för det bussbolag - LLT - som inte klarar att vara tillgängligt för funktionshindrade. Ursäkten finns inte på nättidningen (än) - men jag hoppas den når fram till Marcus och hans familj ändå.

Maj och Majken har namndag idag. Med ålderns rätt blir det Majken Wikström som får den personliga namnsdagshälsningen. Men en bra namnsdag tillönskar jag er alla med de namnen.
 
Idag blir det jobb, sjukgymnast och träning. Köpte fö "springtrosor" (nä absolut inte stringtrosor) igår. Inte för att jag ska springa - men jag ska knata runt Kretsloppet på lördag. Liksom Jens, Lotta, Sara och Lisa - fast dom springer nog - och längre. Lotta och Sara på milen och Jens och Lisa ett något kortare lopp.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback