Saknar dom!

2011-05-26, kl. 06.30

Saknar dom - far och mor. Idag skulle far fyllt 87 och mor och far skulle firat sin 64:e bröllopsdag, Slutet av maj var alltid ett frossande i fars gräddtårtor - förutom födelsedag och bröllopsdag så infalle ju morsdag i dessa dagar också.

Piteå igårkväll - eller rättare sagt Svensbyn. Swenbylidja hembygdsområdet och våravslutning med piteå folkpartisterna. Mycket trevligt! Själv virrade jag mig först till Roknäs och något som hette Café Sandön - där vi var för två år sen - men insåg rätt fort att jag var fel ute. Men inte helt fel med en liten tripp i den vackra försommarkvällen.

Fick också hjälp med min "benskörhetsspruta" - jättedyr medicin - som jag varit rädd att fumla i golvet eller dylikt. Så nu är det gjort - bara invänta resultat och att jag blir en ny människa?

Häggen uppe vid brevlådorna skiftade i vitt - blomningen på G. Vilken födelsedagspresent till far - han älskade häggblomningen!

Mycket läsning i tidningarna idag - i mångt och mycke förfärlig sådan. "Ögren förbjöd kollegor att delta" lyser emot mig från Kuriren. Sossarnas "styrelsegrupp" - vilket tydligen är sossarna som finns i landstingsstyrelsen - "rekommenderar" övriga s-landstingsledamöter att inte delta vid det informationsmöte om akutkirurgin i Kiruna som partierna var inbjudna till häromkvällen. En liten staty vid landstingshuset med
de tre aporna  skulle inte var helt fel.

Tydligen bestämmer Ögren även över MP och V. Övriga partier ställde upp med sina gruppledare vid mötet - bortsett från Backgård som var på väg till Azorerna. Ingen sosse, ingen miljöpartist och en perifer och helt okänd vänsterpartist som nog inte nåtts av Ögrens brev.

Och ledarsidan i NSD uttrycker "djärv" kritik mot Ögren - "det är inte undra på att somliga landstingspolitiker tappar humöret och går i taket, Det är förklarligt om än inte försvarligt".

Beklämd blir jag av NSD:s rubrik "Dagmar dog ensam" - det kommer fram mycket när NSD:s duktiga journalister skrapar lite på ytan på välfärden inom Luleå kommun. Så många häpnadväckande uttalanden - till exempel den om en döende själv inte kan begära extra hjälp så kan inte personalen göra det - utan då ska man gå vägen via att en läkare skriver intyg om godman. Och det tar bara så där 2-3 månader att få till en sån. Halleluja - välkommen till verkligheten!

Nu dusch, jobb och träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback