Dagens gladis!

2011-11-11, kl. 06.30

Dagens gladis - även om nyheten kom igår - är att barnbarnet Sara gått vidare från regionuttagningen i basket. Pappa Jens skriver på FB att det måste vara en bragd - med hans basketgener och mammans längddito (vars höjd över havet ligger någonstans på 1,50 skalan). Lägg till det en farmor som ganska tidigt blev uppmanad att välja domarkarriären. GRATTIS SARA!!

Tinget hela dagen igår - grov kvinnofridskränkning. Utan att förringa den typen av brott undrar jag i det här fallet om verkligen  kan lösas på ett rättvist sätt inför domstol? Tonårsstuk över två vuxna människor i fyrtioårsåldern! Iaf blev jag botad från alla drömmar om att bli nämndeman - att bara måsta sitta en hel dag - minst - och lyssna på sånt här dravel!!

Och inga arbetstimmar blev det igår - när jag äntligen anlände till jobbet vid 16-tiden låg nätet nere. Bara att bege sig hem och åtminstone beta av de mail som kommit.

De uteblivna arbetstimmarna kommer förhoppningsvis att kompenserar idag - då 11-11-11 sägs vara en riktig energidag. Och eftersom jag inte ska förslösa någon tid på att förlova mig (flera annonser idag) eller gifta mig så kan det komma jobbet tillgodo.

Härligt frostig morgon - och månen bidrar till något mindre mörker.

Till ljuspunkterna hör också att Kurirens artikelserie om läkaren med sexsms nu verkar gå mot en indragen läkarleg.
Grattis Kuriren till ett riktigt bra journalistjobb!!

NSD toppar dock med en mörk nyhet - två små barn vars mamma är försvunnen ska utvisas från Sverige. Säkert hur många par som helst som vill ta hand om dem - säkert nuvarande fosterföräldrar också. Låt det bli så.

Säg mig den glädje som varar beständigt. Igår kunde jag glädjas åt att Gunnar Persson bedyrade att det inte skulle bli något fotoförbud inom NLL. Men nu har jag läst att Ögren vill utreda det - och beslut ska tas efter nyår. Det är klart att Ögren vill slippa media - nog är det det egna ömmande skinnet han värnar - inte patienterna. Har någon hört att dessa upplevt media eller amatörfotografer som det stora bekymret med sjukvården??

För övrigt tycker jag att man kan spara in den utredningen - kostnaden för den täcker säkert större delen av den besparing - på skillnaden mellan liv och död - som Ögren & co avser att genomföra. Protesterna är många - men tyvärr är det väl som vanligt - vatten på en gås.

Ledare idag - NSD - om hur förträffligt det politiska klimatet i Jokkmokk blivit. Saknar ett namn i sammanhanget - Clas Marcusson. Kan det förbättrade klimatet ha något att göra med att han försvunnit - eller iaf spelar en mindre roll?

Jag kan inte räkna upp allt jag ska hinna med denna energidag. Men jag ska vara ganska nöjd om jag hinner jobba ikapp (gårdagen) och köra veckans 3:e träning.

Mårten ska förstås också gratuleras på namnsdagen. Och grattis till Kiruna och LKAB som idag får besök av statsrådet Björklund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback