Riktig slutsats

2011-11-07, kl. 05.30

Mest skrattretande - och genant för moderaterna - att läsa
Matthias Breds krönika i Kuriren idag. Försöker rättfärdiga moderaternas historieförsfalskning om rösträttsstriden. Men gör banne mig bara saken pinsammare. Slutsatsen - att den kritiska och ifågasättande rösten är inte oviktig - är helt korrekt. Men slutsatserna att samhället skulle varit så mycket bättre om högerns oppositionspolitik vunnit gehör är bara pinsam. Låt mig bara påminna om högerns argument om att kvinnor inte kunde tillåtas i riksdagen - för då skulle debatterna riskera att handla om färgen på gardinerna!!

Inget objektivitets krav på min blogg - men jag balanserar gärna med att skryta över moderaterna i Sandviken som tagit initiativ till ursäkt till de föräldrar som uppmärksammats av UG. Själv tycker jag inte det räcker med en ursäkt - skadestånd i pengar är på sin plats. Självfallet är det helt rätt av sociala att inleda en undersökning - men sättet det gjorts på är värd all kritik. Tänk er i en förlängning hur okynnes anmälningar kan få förödande konsekvenser.

Helgen har varit helt underbar - avslutades igårkväll på soffan framför TV:n - med Da Capo i öronen och Starke man framför ögonen. Tydligen missade jag något som inte såg Agenda från början - Billström sänkte tydligen sina aktier ytterligare - hur det nu var möjligt? Källa: facebook.

Apropå det jag skrev igår om att jag tyckte polisen var fantasilös som inte genomförde operation dörrknackning när husrannsakan inte var möjlig - så sökte jag artikeln i fel tidning. Aftonbladet "nät" igår.

Man kan icke räkna dem alla - villainbrotten och andra inbrott. De närmar sig - Öhemsvägen i Gammelstad. Och dessutom ett på Rådmansvägen - vilket tidningarna inte hunnit med. Tjugotalet inbrott under oktober enligt polisen. Lågt räknat tror jag och dessutom företagsinbrotten oräknade. Förefaller vare både organiserad liga/ligor och frilansare - eftersom det inte upphör trots gripanden.

Polisen i Värnamo får kritik av de som bor i närheten av lekparken där 4-åringen blev mördad. De efterlyser information om hur utredningen fortlöper. Ett rimligt krav som borde kunna balanseras av vad polisen inte kan säga av utredningstekniska skäl. Jag har ju skyllt på media - men felet kanske ligger hos polisen. Uppgifterna om kritiken kommer via TV:s nyheter - hittar inget i "drakarna".

Ingegerd och Ingela gratuleras på namnsdagen.

Veckan bjuder på det vanliga - men frisör och kiropraktiker står också på programmet om jag minns rätt. Men idag blir en vanlig dag på jobbet. Och så Vikväktarna (det hade jag förträngt). Träning efter lunch - väskan packad redan igårkväll.

För övrigt var det lite frost i morse - kras i gräset. Kan vi hoppas på lite lagomt med snö?

Ha en bra dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback