Sålt sina "själar"

2011-11-21. kl. 06.00

Otäck upplevelse vid brevlådan - finner mig stirrande på annons från Media Markt vad än jag tittar på. DN blir räddningen - dit hade dom inte nått. Men både NSD och Kurirens första sidor skriker "Media Market" - och med deras egna loggor gluttandes ut upp till vänster. Finns uppenbarligen inte något som inte går att köpa för pengar - fy för att sälja ut sin "själ" på detta sätt.

Undrar om Media Market kidnappat webbtidningarna och E-tidningarna också?

Känner mig som en riktigt miljövän idag - bilen stod orörd igår - och själv var jag inte längre än till komposten (med 3 krukväxter som sett sina bästa dagar).

Det var stora hemmapysseldagen igår - njöt. Som jag konstaterade på FB så har såna söndagar inte varit så rikliga i mitt vuxna liv. Under många år dominerades alltid söndagarna av inläsning av kommunala handlingar - och förberedelser för veckans sammanträden. Och fanns det inte sånt så kunde jag alltid använda söndagen till att jobba i kapp på mitt jobb - det som inte hunnits med under veckan. Men nu är det nya tider - träning inför en "panschotillvaro".

Fast enligt Kurirens horoskop så funderar jag på något nytt vad avser yrke, studier och framtid. Ett råd ska jag få från en vän. Tur jag läste NSD:s också - för där varnas jag för att falla för ett tjustigt erbjudande som inte är verklighetsförankrat.

Idag har jag många som behöver gratuleras. Födelsedagar; Linda Sundström, Roland Sundström, Gustaf Hansson, Lars Leijonborg, Åsa Dahlqvist. Hurra, hurra, hurra för er alla - hoppas ni får riktigt fina födelsedagar.

Och Helge och Olga har namndag - gratis alla. Några personliga vänner med de namnen kommer jag inte på. Fast "sparven från Minsk"  hette väl Olga och spred mycket underhållning på sin tid.

När man skalat av så toppar Kuriren med
branden i Gällivare - Folkets Hus. Andra nyheten kommer också från Gällivare - om tomtespelen. Kan undra om Kuriren kör någon prenumrationsdrive mot malmfälten. I min barndom när jag ofta var i Koskullskulle - fanns bara Flamman och i bästa fall NSD till lunch!

NSD:s papperstidning toppar med två Luleånyheter - om allvarligt tillbud med elstöt i bastu - och "Fullt drag i Luleås nya hundklubb". Men på NSD - nät - fastnade jag för rubrikern om att Norrbotten vaknar upp till snö. Måste och glutta i ytterdörren.

Många namn på sossarnas kris - nu har Östros uttalat sig och tycker uppenbarligen att Juholt & co är som en popcornemaskin. Och detta samtidigt som Skop tydligen presenterar en mätning idag där sossarna backar runt 4 procentenheter till ca 26%. Hittar den inte på nätet - än.

Idag blir det jobb förmiddag, viktväktarna på lunchen och sen träning. Ikväll har jag telefonsammanträde med lf-styrelse. Hur jag nu ska kunna hålla mig vaken till kl. 20.00?

Ha en riktigt bra dag.

Kommentarer
Postat av: Vicke

"Sålt sin själ" - allt är till salu, det kallas marknadsekonomi ...

2011-11-21 @ 10:57:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback