Dagen efter

2011-10-28, kl. 06.30

Inte utan att det känns som dagen efter idag - dagen efter FB:s ankomst till Luleå. Mycket att glädjas åt liksom en del att bli förbannad på. Tänk att när Norrbotten får stöd av staten så kallas det bidrag - när det byggs förbifarter Stockholm och tunnlar lite här och där för samma typ av skattemedel så kallas det investeringar. Och inte har jag hört någon som klagat över våra basnäringars "bidrag" till statskassan. Värst är nästan Gustav Fridolin som tvärtemot miljörörelsen
går emot investeringsstödet.

På temat Luleå kan inte få allt konstaterade jag igår kväll att Luleå hockey förlorade mot Växjö.  Följde slutminuterna på Matchen direkt och hoppades på kvittering. Men vi gick samma öde till mötes som Östersund.

Som dagen efter måste det också kännas för OA som efter att ha skrivit dagens ledare i NSD får Synovates första mätning efter "Johultsåpan" som ger minus 6 för sossarna. Ledaren var förmodligen också skriven före det Juholts färskaste blamage avslöjades. Inte en siffra rätt när han skulle krossa Reinfeldt med antalet socialbidragstagare. Inte blev historien bättre då någon sekreterare först meddelade att han var felinformerad - men sen dementerade det. Det spär på OA:s egen teori att angreppen på Juholt kommer inifrån?

Hör på TV att vi fyrtiotalister historiskt sett är den mest kriminellt belastade generationen. Det var väl bara det som fattades i listan på allt som tillskrivs oss. Det kanske blir allt vanligare med gubbligor som får tillbringa ålderdomen på kåken istället för på hemmet?

Johan Håkansson, NSD skriver en intressant krönika om hur historien kommer att värdera gårdagen. Skönt med en journalist som kan behålla fötterna på jorden i halleluja kören - även om vi alla hoppas att etableringen ska låta oss sväva på moln framöver.

Annars får vi väl göra som moderaterna - försöka skriva om historien. Rättelse  om två år - enligt DN. Det finns som två skolor nu inom moderaterna - de som fortfarande håller på historieförfalskningen och de som likt Reinfeldt och Arkelsten är lite mer ödmjuk. Gästkrönikören i Kuriren igår försökte raljera under rubriken Vem gjorde vad för 90 år sen. Menande att det var svårt för oss att avgöra. Men även för 90 år sen dokumenterades det mesta och Håkan Holmberg inlägg i SvD igår kan tjäna som replik även till Kurirens gästkrönikör.

Apropå rösträttens tillkomst i Sverige var det någon som skrev på FB igår att om nu Staaff och Lindman sitter på var sin molntapp däruppe och tar del av diskussionen så skulle nog båda vara lika upprörda över det som står i moderaternas idéprogram.

Nåväl - nu är det fredag - igen. Glad att jag överhuvudtaget kom in på bloggen idag - efter att ha bytt lösenord både hit och dit. Drogs med i haussen! Idag ska det bli lite jobb - med betoning på lite - träning och sen ska jag stå till Saras förfogande för hämtning och skjutsning. Basketläger i Sunderbyn.

Simon och Simone har namnsdag. Gamla folkskollärare Boman i salig åminnelse. Simone känner jag nog ingen - men ett riktigt vackert namn. Grattis namnsdagsbarnen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback