Lagens långa arm

2011-10-25, kl. 06.30

Inte alltid så snabb - lagens långa arm - men nu har de gripit
Pitebon med miljonskulder som gömt sig i Spanien. Vet att jag läste om honom för bara en kort tid sen och förundrades över att man inte lyckats gripa honom. Men nu så!

Apropå lagens lång arm var det en armada av målade polisbilar vid landstingshuset igår. Möte med polisfacket. Skulle hämta pengar i bankomaten - men alla fyra 5-minutersparkeringarna var upptagna av såna bilar. Det var de fortfarande när jag passerade efter att ha besökt Kvantums automat - betydligt senare än 5 minuter. Hur tänkte dom - som så flagrant bröt mot skyltningen?? För övrigt hade de "bommat" parkeringsrutorna med ytterligare någa bilar. Men några "vassa" journalister som dokumenterat detta har vi väl inte?

"Bommade" gjorde också Luleå hockey i Göteborg. Mot Frölunda INDIANS - indiantillägget hade jag missat - får nog sluta lägga sportbilagan åt sidan.

Till avdelningen "bomskott" måste väl också räknas den registrering av norrbottningars livsstilsvanor som påstås ska ske. Enligt Kurirens ledare ska vi "tvingas" svara på en lång rad frågor när vi söker vård. Inte om sjukdomen vi söker för utan om vad vi äter, dricker och möjligen röker. Undrar vad som händer om vi vägrar? Ytterligare en grupp som ställs utan vård i Norrbottens läns landsting?  Undrar också om detta är något hemsnickrat av Ögren& co - folkhälsorådet Granström kanske? Eller om det förekommer i något annat landsting? "Ohälsosamt förmynderi" är bara förnamnet! Det tycker läkarna också - debattartikel från igår.

Och igår fick Arkelsten pudla - om rösträtten.  Och sossarna jublar förstås - fokus på annat än deras "sandlådelek" som OA snuddar vid på dagens ledarsida i NSD. Nu är rösträtten inte det enda området där moderaterna ägnar sig åt historieförfalskning - även om detta skrivs av Aftonbladet finns en del att ta fasta på. Lyssnade på en del från stämman och fick höra hur de strök meningen om att sträva efter en jämn fördelning av hemmasysslorna. Inte ens kompromissförslaget om en JÄMNARE fördelning vann stämmans gehör. Intressant att höra Gunilla Carlssons uppräknande av moderaternas tillkortakommande inom jämställdhetsområdet - allt från motståndet att upphäva sambeskattningen till pappamånaden. Och då citerade hon ändå inte den högerriksdagsman som var rädd att släppa in kvinnor i riksdagen - för då skulle det bara debatteras färgen på gardinerna.

Nåväl - nu har jag "öppnat" en ny dag. Becksvart var det ute. Passande då det idag är 2 år sen mor Marianne lämnade oss. Saknad!!

Rolf Byström ska gratuleras på 85-års dagen - still going!

Idag blir det jobb, läkarbesök (armbågseländet!!) och sen träning. I nämnd ordning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback