Så talar "högern"

2011-10-19, kl. 06.45

Så glad att 91-åringen inte utvisades igår. Är det inte lite (mycket) skämmigt för Sverige att Europadomstoen tog oss i örat? Men mest skämmigt ändå
Billströms uttalande om att vi inte har råd att låta en svårt sjuk 91-åring - utan släktingar i hemlandet - få stanna hos barn och barnbarn. De må kalla sig nya - moderaterna - men nog är det gamla högern som talar - visar sitt rätta ansikte.

Läste ovanstående igårkväll - och det har följt mig hela natten - nu har jag skrivit av mig. Gårdagen var annars bra - jobb och träning. Dock sov jag nästan hela kvällen - som en klubbad oxe - jag som bara skulle vila en stund. Steg upp först vid 21-tiden - uppdriven av längtan att fortsätta med Per Ahlmarks bok. Svårt att sluta läsa så det blev en tämligen sen kväll iaf.

Viner runt knutarna idag - hade jag haft hatt när jag hämtade tidningarna hade jag verkligen fått hålla i den. Löven rasslar i blåsten - känns höstigt - dock ganska varmt så ingen anledning att klaga för mycket.

Inte ofta jag har anledning att hålla med MUF - men jag hejar på deras försök att få in en ung utlandsfödd man i moderatetnas partistyrelse. Det föranleder Kurirens gästkrönikör Bred att hävda att MUF kvoterar bort ideologin - den som ska bestå i att inte kvotera. Med 35 år i poltiken kan jag berätta att valberednings- och nomineringsarbete alltid handlar om att "kvotera". För vem kan med 100-procentig säkerhet säga att A är med kompetent än B? Det beror förstås med vilka ögon man ser. "Kvotering" handlar om att samla ihop olika former av kompetens för att få en riktigt bra helhet.

Bred skriver att "ungdom däremot är per definition brist på erfarenhet". Oförskämt skrivet tycker jag - för det är faktiskt också en erfarenhet att ta tillvara!!

Upprörs över artikel i Kuriren där Råneåskola inte klarat av mobbing. Den mobbad ska nu tvingas att byta skola. Upprörande! Bra att föräldrarna orkat med att anmäla!

Ovanpå mobbningen läser jag om ungdomar som hånade åldringar offentligt - på bussen. Ungdomligt oförstånd säger/hoppas någon i artikeln. Risken är väl att det handlar om "sådan husse sådan hund" - dvs att det inte markerats ordentligt vid andra övergrepp inom omsorgen. Där folk som missköter sig gravt ändå får stanna kvar och så vidare.

Undrar vad det är för fel med tanken att förbjuda försäljning av tomter som tilldelats via kommunens tomtkö? Nu diskuteras om att höja tomtpriset och/eller att kraftigt höja vitesbeloppen. Petersen och Hedstig oeniga om vägen - mänhända kan ni kompromissa med folkpartiets gamla förslag om att tomten återgår till tomtkön om man försöker spekulera med den? Artikel i NSD, sid 9.

Idag har Tor och Tore namnsdag - grattis.

Nu tar jag tag i den hör dagen. Det blir jobb och träning och så lite ärenden som måste göras. Hoppas få tid att läsa färdigt Ahömrk ikväll.

Det blev lite sen publicering av detta inlägg - tappade nätet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback