En "surdeg" per dag

2012-08-02, kl. 07.15
 
Lite märkligt - skadat - att jag känner mig stressad att komma sent till jobbet. Egentligen jobbar jag ju inte - semester - utan har bara bestämt att åka in och ta tag i en eller ett par förutbestämda saker - så kallade "surdegar" - sånt som legat länge och stulit energi - trots att det med ganska enkla insatser kan åtgärdas.
 
Och kaffe tog jag med igår - så Thomas kan ladda och starta bryggaren!
 
Det här hör väl också till avdelningen "surdegar" - iaf har FB legat i och hotat mig i ett helt år snart - med nya tidslinjen. Så dramatisk skillnad är det ju inte - men den nya är rörigare och otydligare och ingen verkar vilja ha den - men dom som besämmer bara tutar och kör!
 
Karin och Kajsa har namnsdag - grattis. Och Roland Danielsson i Glommers fyller år - jättegrattis! Och kusinbarnet Mikael i Kos - födelsedag idag. Stort GRATTIS!
 
Gårdagen är jag nöjd med - tog tag i "surdegarna" och sen lämnade jag jobbet - precis som tänkt. Och sen blev det gym - programmet 2 varv - som kompensation för att jag än inte nyttjar gåbandet - men nu har det snart gått en månad sen jag bröt i gamla fotfrakturen - nu ska jag snart igång igen.
 
På den politiska fronten har jag just bestämt mig för att följa Kurirens ledarskribent - Gary Bergqvist - med lite extra starka genusglasögon. Idag läser han lusen av Annie Lööf. Befogat eller inte lär väl framtiden utvisa. Men lite kuriosa att den gode Gary skriver i "vi-form": "Och vad säger hon egentligen? Vi tycker att det mest är en massa floskler utan tydlig inriktning......". Vilka "vi" avses. Tur för GB att det inte handlar om någon tenta då hade nog professorn misstänkt googling och inkopiering.
 
I dessa mediadrevens tider är det ett intressant meningsutbyte som sker på debattsidan. Perarne Sanglert fd journalist går till försvar för Marjasin och hävdar att Marjasin faktiskt blev frikänd. Vilket är formellt rätt - det fanns inget lagrum för att fälla honom. Vilket inte innebär att han i mångt och mycket hade ett beteende - främst av girighet - som är förkastligt.
 
Det här är skälen till att jag sällan - för att inte säga aldrig - gillat att använda överklagningsinsitutet i politiken. Hittar man ingen juridiskt lagrum att haka upp ett fällande på - så skapas bilden av "frikännande" trots att beteendet kan vara hur galet som helst.
 
Jmf gärna med Leif Wikmans dribblerier - det är inget som han kan fällas för i domstol - men väl ändå förkastligt? Och vi väntar på att få höra den gode Leifs förklaring? Och om sossarna verkligen har fortsatt förtroende för honom? Han är trots allt ordförande för Luleå flygteknikcentrum.
 
Men nu kör vi igång den här torsdagen!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback