Det bidde en "bana".

2012-12-12. kl. 06.15
 
Fånga ögonblicket - 12-12-12 kl. 12.12 - Kuriren inbjuder till fototävling. NSD toppar dagen med att gratulera Leo Listerman som fyller 12 år idag - huruvida han föddes 12.12 förtäljer inte artikeln.
 
Däremot förtäljer Kuriren att det kommunala bolaget Kronan Exploatering AB vill frakta folk över Skurholmsfjärden i en tub - en sorts automatbana. Inte första gången Kronan ska utvecklas via ett kommunalt bolag - även då lyftes en spektakulär investering - linbana. Undrar vad det området gjort för ont som verkar stå och falla med fantasifulla transportslag? Vad är det för fel på LLT och bussar?
 
På tal om bussar går det väl inte att låta bli att nämna den tragiska olyckan vid Piteå havsbad - återigen en buss inblandad - frontalkrock med en personbil. Tänkte just att det är ofta bussar är inblandade nu för tiden - men så läser jag i Kuriren att det är realtivt ovanligt med svåra bussolyckor i Sverige. Livet blir dock aldrig detsamma för de närstående till den unga man som omkom.
 
Båda tidningarna har förstås olyckan på ettan - men Kuriren puffar även för en läsvärd artikel - "Slaget om Norrland" - om naturresursernas förbannelse. Påmindes häromdagen om att redan Axel Oxenstjerna såg Norrbotten som en koloni - Sveriges Indien.
 
En ny dag att ta hand om - igår smet jag från träningen till förmån för lite matlagning - pajer och köttfärspudding. Träningen får jag väl försöka betala tillbak idag. Efter några timmars jobb. Idag är det också läge att uppmärksamma Alexander och Alexis lite extra - de har namnsdag.
 
Själv fick jag en lat start på dagen - tidningarna låg i trappen trots att jag var redo redan kl. 04.20 - upptäckte att det var kusinen och inte tant Lilly som hämtat dem.
 
Någon lathet lär inte råda i stadshuset idag - 12 vigslar tyckte jag att jag läste någonstans. Och någon ska väl fixa det kl. 12.12 också? Foto till tävlingen ovan?
 
Vårda nu den här tisdagen - och om du åker buss så är ett tips att spänna fast bältet. Förutom busschauffören så var det bara en av busspassagerarna som skadades - och han satt inte bältad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback