Eländes, elände..

2012-12-19, kl. 07.00
 
Ja det blev en skvätt snöskottning idag också - en halvtimme bara. Men tillräckligt för att jag ska ta det som en träning - Actic får klara sig utan mig idag också. Det här är en vecka med stor stressrisk - gäller att förebygga.
 
Eftersmaken från igår kan uttryckas; eländes, elände..Thomas ringde strax efter lunch och hade sett på nätet om en brand i Älvsbyn. Tror det är Ingers hus, sa han. Och visst Inger Lundbergs barndomshem i ljusa lågor. Ett stort hus med två bostadslägenheter (minst) och flera affärslokaler i bottenvåningen, Tillråga på allt så var det Ingers dotter med familj som bodde i den andra lägenheten Men det ska ju vara Inger att citera Karlsson på taket om att det trots allt är världsliga saker.
 
Dåligt och bra med nätet. Fruktansvärt det som hänt i Göteborg - men personer som hängts ut på nätet. Men vi ska nog inte förbanna nätet - nu blir det offentligt och kan stoppas. Sånt här - i olika former - har alltid förekommit. Instagramkonto - hm - ett sånt har ju Lisa öppnat till mig också - förvisso sa hon att jag inte skulle ha någon nytta av det - men kan de nu stjälas hit och dit - kanske man skulle plocka bort det.
 
För mig som bara hört fragment från Reinfeldts jultal var det intressant att läsa "gästen" idag. "Reinfeldt högg Björklund i sidan". Mathias Bred antyder att Reinfeldt hyllat flumpedagogiken - det lärarna gör är alltid det rätta. Särskilt intressant när han också gör analysen av vilka lärarna är som är kvar i skolan - "den generation lärare som utbildades för att vidareföra ett kunskapsarv håller just nu på att gå i pension". Kvar är många som utbildats under flumpedagogikens tid. En sån "farkost" tar tid att vända!
 
Intressant också med en moderatledare som tar centerns fd partiledare som sanningsvittne för att såga centerns förslag om råvaruskatt - eller regional skatt på råvoror som det kanske heter. Är väl ingen påhejare av förslaget - men samtidigt kan vi ju fundera hur länet ska stå starka efter gruvepoken - även om det dröjer många år än. Vi verkar ju inte lyckas särskilt bra med att få folk att flytta hit och inte heller investeringar som håller i tid. Och så länge kan vi väl bara se en framtid för Norrbotten som Sverige Indien - en lönsam koloni.
 
Och idag har Isak namnsdag - som "straff" för att jag inte inledde med det lär texten - iaf bitivs- bli lilaröd idag - och svårläst för bland annat Bernt i Gävle. Grattis, grattis alla Isak.
 
 t

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback