Från vitt blir det svart

2012-12-06, kl. 06.00
 
Om jag lägger en länk om det vita snöovädret alldeles här i början - då kommer resten av texten av bli svart. Det är som när jag fixar igång utelamporna - det börjar funka men jag vet inte varför. I alla fall var det en hotande rubrik på den länkade artikeln - snöovädret skulle nu drabba norrlandskusten - men den är ju lång. Om vi nu ska lita på norrmännen så når det inte hit upp. Vi ska få snö i morgon fredag - och i princip en hel vecka framåt - men i mycket måttliga mängder. Och kallt. Ett riktigt önskeväder för en ann!
 
Blev ingen träning igår - fick ovälkommet besök av latmasken. Och kanske var det något mer - för jag sov hela kvällen - vaknade till midnatt - hade ett kort uppenattpass - för att sen somna om. Men idag kom jag upp klockan 4 - pigg och glad.
 
Undrar hur Kuriren resonerar - LF:s förlust i högsäte - tom på ettan i papperstidningen - medan Northlands - damerna - vinst mot Kvarnby får en notis längre ner i menyn - nättidningen. Undrar vilken prioritering/värdering som styrt detta? Min bild är att det inte är någon engångsföreteelse.
 
Kuriren etta tar annars upp att Moderna försäkringar flyttar från Luleå - 79 jobb försvinner. Inte kul alls - särskilt inte för de drabbade. De valde Luleå för att det var lätt att rekrytera välutbildad arbetskraft - nu lägger man ned med motiveringen att det är svårt att rekrytera - stan är för liten.
 
NSD:s ettan nyhet gör mig förbannad - en 82-åring som nekades helikopter - fördes med ambulans till Gällivare istället för med helikopter till Sunderbyn. Med en diagnos som bara kunde behandlas i Sunderbyn. Dessutom får den anhöriga besked per telefon att han avlidit - fast det visar sig att han levde då hon ringde. För mig som misstänker - medveten eller omedveten - åldersdiskriminering - så blir det intressant att följa anmälan.
 
Tio miljoner ska sparas på hemtjänsten i Luleå kommun. Artikel i Kuriren papper.  Samtidigt kan vi läsa om att kommunen vill fira när vi blir 75 000 invänare i Luleå.För en halvmiljon.  För någon dag sen skulle "gratis" arrangemanget ha en halvmiljon skattepengar - för 2 dagars fest. Inga problem att höga "taket" för investeringen i Pontus hallen med 40 miljoner - för att få plats med "spritloger" - inte undra på att SD (som enda missnöjesparti) växer!
 
Nackdelen med att skriva tidigt är att tidningarna inte matat ut ens ledarsidan. Så ni som vill läsa om snus i Kuriren gör det i papperstidningen så länge. Detsamma gäller Sticket där JE som en riddare stiger fram till försvar för Östmans krönika mot OS:s kritik häromdagen. Och OA själv - han ägnar sig åt en ganska tam analys av SCB:s mätning.
 
Idag gratulerar vi Nikolaus och Niklas. Hoppas få gratulera mig själv till genomförd träning idag. Efter att ha jobbat mina timmar.
 
Njut av torsdagen.  Torsdag - fick mig att längta efter pappas ärtsoppa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback