"Hot, kränkningar och misshandel"

2012-12-08. kl. 07.30, Virginia har namnsdag - grattis!
 
Rubriken från dagens NSD - som ännu inte fått igenom i "inmatningsmaskinen" till nättidningen än. Sköterska på äldreboende som anklagats för allvarliga övergrepp - men "köpts" ut för 160 000 kronor. Försvarad av Kommunal som påstår att beskyllningarna såg olika ut vid olika tillfällen. Kan det vara så svårt att reda ut vad som är sant eller inte? Alla dessa enkla lösninga underminerar förtroendet för både facket och Luleå kommun som arbetsgivare!
 
Så läser vi om kvinnan med hemtjänst som inte fått duscha på 5 veckor, inte fått renbäddat på 2 månader och inte fått hjälp med påklädning. "Bristande planering" är den "ursäkt" som anhöriga fått.
 
Passande med Lotta Grönings krönika "Vanvård av äldre är ovärdig Sverige" - skönt när hon konstaterar att "Det har ingen betydelse om den så kallde äldreomsorgen är privat eller kommunal. Vanvården finns överallt."
 
Hörde för övrigt att skandalhemmet "Carema" - som före skandalen hetter Koppargården och hade stora problem - nu åter heter Koppargården - drivs kommunalt - och anklagas för vanvård. Så rätt Lotta G! 
 
Nå fredagen avverkades raskt. Jobb, röj på jobbet, banken, julklappsinköp med mera. Nu är det en ny och "obrukt" dag - lördag. Mysigt att spana in harens spår då jag hämtade tidningarna. Nu är dessa lästa - har beslutat mig för att inte ägna energi åt sånt jag inte kan göra något åt. Så nu tycker jag det är skönt att det är samma bilaga - Duo - till båda tidningarna. Mindre stress att inte hinna med en bilaga - än att missa två!
 
Tre basketmatcher idag - varav jag väl hinner med två. Sen blir det adventsmingel på expen - bara så skönt att få träffa sina kompisar utan dagordningar.
 
Fö är det den fina Hantverksmässan på Västergård - lördag och söndag. Den får jag ta imorgon - klockan 10 - eller så fort kusinen kan vara igång? För vi följs väl dit?
 
Och så är det andra advent - tror jag tjuvtänder andra ljuset redan nu! Ha det gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback