Plausibel

2012-12-01, kl. 07.30
 
Plausibelt - hörde ordet igår - och kom på att jag inte visste vad det betydde. Dyker upp något ord då och då som jag får fundera på. Annars anser jag mig rätt hyfsad på "svåra" ord - brukar testa högskolprovet med rätt gott resultat. Inser här att åren man varit med ger ett visst övertag - står förstås på topp strax innan minnet börjar fallerera.
 
Lämnar gårdagen där hän - inte av något annat skäl än att november nu är över - svinnovember som jag såg någon skrev. Googlade men hittade inget vetenskapligt belägg för benämningen - dock används det i en gammal "Swedenmark" så någon form av bakgrund måtte det väl ha? Men träningen - veckans tredje kan väl nämnas som en positiv grej från den sista november.
 
Och nu är det december och advent. Tände stakar och stjärnor igår när jag kom hem. Sen fick jag ett skov av min alldeles egna "narkolepsi" - somnade vid fem och vaknade inte förrän strax före nio. Sov alltså över På spåret - vilket var onödigt. Fast sen blev det "Fyra år till" - och massor med igenkännande från den poltiska sfären.
 
Onödigt också att måsta konstatera att Sandor Berglund avlidit - jämngammal med en ann. Hörde det för någon dag sedan - men nu kom det med svart på vitt. Haft mycket med Sandor att göra under mina politiska år. En journalist värd all respekt. Vi visste alla var han höll hus politiskt - men han höll rågången i sitt arbete.
 
Idag är som gjorde för en dag hemma. Kallblåst genom märg och ben när jag hämtade tidningarna. Och inget snöfall - vilket jag hoppats på.
 
Idag hade jag tänkt mig att bara skriva om positiva saker från tidningen. Söker febrilt på första sidorna men svårt att hitta något. Möjligen "Pajalas inledning lovar gott" - från Kuriren. Handlar inte om gruvan utan om skidåkerskan Magdalena - som tydligen var den enda svenskan som inte blev utslagen i kvalet. Och så har NSD en artikel med rubriken "Hon lever för sin dröm" - om en Thailändska i Kiruna som både trivs och lyckats med sitt företagande.
 
Lite kul att notera att Östman dragit samma slutsats som jag också skrev om häromdagen - "Carlssons avgång - en borgerlig förlust" - om fd socialnämndens ordförande. Väl inte alla som tycker det är positivt - men kul att någon tyckt att man inte skulle skriva (S) bakom Torbjörn Lidbergs namn - utan (SOS)
 
Hinner bli riktigt förbannad när jag läset Sticket - för dagen utlånat till Gary Bergqvist - ett sånt obalanserat inlägg i Isralen-Palestina konflikten hade tjänat på att inte tryckas. Så någon länk blir det inte. Och sånt ska man läsa i "sin tidning. Kanske ingen slump att Folkpartiets svar på sossarnas öppna fråga i samma ärende inte (ännu) publicerats?
 
Avslutar med att gratulera Oskar och Ossian. Oskar - ett namn förknippat med Berigårn - och som nu bärs av kusinens barnbarn på Värmdö - Oscar Westbrandt Borg. Grattis lillgubben!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback