Lurad av "gurgel"

2012-02-14, kl. 06.30

Hoppas ni alla får en riktig fin Alla Hjärtans dag - trots det kommersialiserade jippo det blivit. Noterar till min glädje att NSD iår avstår från att använda dyrt annonsutrymme/värdfull redaktionell plats för alla dessa tramsiga hälsningar. Möjligen har man överlåtit det till nättidningen - helt okej.

Läste i PT igår att Harry Nyström (V) i Älvsbyn
blivit utrustad med läsplatta - och lärt sig hantera den - trots att hans kunskaper om internet inte är up-to-date. Google lär han kalla "gurgel" enligt barnbarnet Joel. Detta apropå "narkolepsi" som det tydligen heter när man drabbas av täta och oreglerbara sömnstörningar. Hittade inte uttrycket för det och sökte på google och fann "narkoepilepsi" - verkar vara samma andas barn - kanske "narkolepsi" är en populär variant?

Gårdagen blev ytterligare en bra dag i mitt liv. Trevligt sällskap på förmiddagen av Bertil och Leif. Invägning på Viktväktarna - minus 1,5 kg. Nu 0,6 kg till jag gjort mig av med 10 procent av min vikt. Riktigt nöjd! Och efter en rejäl träning riktigt, riktigt nöjd. Hann också med ett besök på "vindan" och träffa Ebba och Anders. Sent igårkväll anslöt mamma Jonna - men tveksamt om jag hinner träffa henne. Tragisk anledning till deras besök - begravning av Ebbas kusin som så tragiskt omkom - bara drygt 20 år ung.

Ny dag - nya möjligheter. Men första gången i vinter jag ogillar vädret. Minus 4, snålblåst och drivsnö. Nöjd med att stigit upp strax före fem - trots utebliven middagsvila igår - och rätt sent sänggående. Och pigg och glad. Och tant Lilly är hemma från sin sjukhusvistelse.

Nya tidningar - Kuriren toppar med strejkvarsel i Kirunagruvan men halva ettan upptas av positiv artikel om att "Arbetet på släktgården har lönat sig" - från Vibbyn.

Ledaren i Kurien "plågar" om med ännu en ledare om Greklands kris. Och skribenten svävar på målet om euron. Skulle vara intressant om någon journalist hade förmågan att beskriva alternativet. För privatpersoner eller stater - har man levt över sina tillgångar brukar valet stå mellan pest och kolera - inte val av valuta.

Intressant litet "Sticket" - om att sossarna sitter nöjd på 26 procent. Tyckte fö det var välgörande att Mona Sahlin erkände att hon känt viss skadeglädje över att Juholt inte klarade att vända skutan. Såg i någon tidigare ledare att JE gjorde jämförelsen att så skulle minsann inte Maud Olofsson och Alf Svensson ha sagt och gjort. Jämförelsen haltar betänkligt - med tanke på hur olika partierna hanterade sina "avgångar".

Ser för övrigt att också OA drar växlar på Unites Minds partisympatimätning. Också nöjd med sossarna som ett 26-procents parti? Men utan tvekan är Löfven ett starkt kort för sossarna - hörde igår en folkpartist höja honom till skyarna. Frågan är bara hur karl ska få partiet med sig?

Idag gläds jag över att Folkpartiet yrkat återremiss angående fördyringen av Pontus. En omvärldsbevakning skulle ge vi handen att det byggts arenor - Sandviken - som inte föreningslivet har råd att hyra och använda. Inget snack om att inte Pontus behöver en rejäl upprustning - men frågan är om barn- och ungdomsidrotten kan och vill betala för att elitidrotten ska kunna servera "brännvin" och tjäna pengar? För det är bland annat det takhöjningen handlar om. Förvånad - minst sagt - över "nya" moderaternas allians med sossarna i frågan?

Stora ambitioner att hitta mycket idag - lämnade en del jobb som borde gjorts igår - prioriterade träningen. Så det är nog hög tid att gå igång nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback