Självplågare

2012-02-11, kl. 06.30

Undar om man kan söka läkare för diagnosen självplågare? Får tanken då jag hör reprisen på Fråga Doktorn - samtidigt som jag inser att jag morgon efter morgon ligger och lyssnar till två väckarklockor utan att stänga av dem. Och än mindre stiga upp. Idag plågade jag mig en timme. Kom ut i hallen och Kerstin hade hämtat tidningarna. Hon ska hämta barn och barnbarn vid tåget - nervös att sova över hon med. Kunde meddela henne att SJ:s tåg verkar komma i tid idag - undrens tid är inte förbi.

Apropå självplågeri så tränade jag igår. Dit med lätta steg efter att ha strukit en "surdeg" från att-göra-listan. Men sen gick det tungt - tusen tankar och anledningar till varför jag INTE skulle gå 3 km - utan en kortare sträcka. Men vilken känsla att tvinga sig själv att bara fortsätta - fast benen nästan inte vill lyda. Och det handlar inte om orken - utan om latmasken.

Högst på Agendan idag står att pappa skulle haft namnsdag - Yngve idag. Och så att gratulera Gerd som fyller år - svingande sina golfklubbor i varmare klimat. Hoppas Du får en fin födelsedag!

Själv ska jag först på basket - 10.30 och sen på 12-årskalas hos Lisa på Västbacken.

Tjocka tidningar idag - som kålhuvuden med sina bilagor. Prioriterar aldrig helgbilagorna på morgonen - och oftast förblir de olästa - tyvärr för när jag någon gång tittar finns en del intressant iaf.

NSD toppar med
LKAB:s vinstrekord - ofattbara 14,8 miljarder. Tror inte vi norrbottningar är så stolta över LKAB som vi borde vara - vad skulle Sverige vara utan LKAB?

Nästan lite ofattbart också - att Peter Eriksson skulle bli landshövding i Norrbotten. Inte precis känd för att ha föståelse för att höjda besinpriser slår hårt i Norrbotten och att stå på barrikaderna för att vi är beroende av flyget? Och gruvdriften är väl också ett hot mot MP-miljön? Dock är han ju duktig att dra till sig media - även när han blivit lite mer "rumsren" och utan näbbkängor.

NSD:s ledare skriver INTE om att restauranger i norrbotten söker fler anställda - 68% i ökning med motsvarande tid i fjol. På riksnivå ligger siffran på 36%. Detta u(S)la förslag - momssänkningen - som inte skulle ge något resultat?

Kuriren väljer SSAB - före LKAB - negativ nyhet - om att SSAB drar åt svångremmen - tjänstemän får gå. Och ger sen stort utrymme på ettan åt sin Plusbilaga - Barnmorskan stämplar ut efter 43 år.- om Lisbet Hällgren.

Och på ledarsidan får vi njuta av Östmans svingar - denna gång mot två gamla kära "hatobjekt" - Bodensossarna och MUF - i båda fallen känns svingarna välförtjänade.

Nu tillbak till lördagsvardagen - paketinslagning och göra mig färdig för basket och kalas. Eventuellt har jag en "svartaxi" körning idag också - har lovat hämta baskettjejerna om det behövs någon ytterligare bil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback