Pallat trycket

2012-01-13, kl. 05.30

Fredag den 13 - och inte nog med med - Tjugondaknut - också. En riktig tur dag tror jag. Har pallat trycket även igår - stjärnor och ljusstakar förnöjer än i mina fönster - trots att grannarna släckt sina - en efter en. Nu är jag ensam i kvarteret som är ljusspridare. Ikväll släcks dom ned - så får jag se när jag hinner stoppa undan dem.

Igår var också en riktigt bra dag. Dock blev det en alldeles för långa dag på jobbet. Dags att dra åt handbromsen. Hade oväntat besök (eller hur nu Gevalia reklamen säger) igår på jobbet. Två unga killar som frågande efter den gå ansvarige. Jehovas vittnen som inte uppträdde som såna. Verkade nästan tacksamma när jag sa att jag inte var vare sig ansvarig eller intresserad. Konspirationsteorin dyker upp när jag läser om att polisen jagat två unga killar för
inbrott på våran Lulsundsgata. Blå jacka stämmer också. Kanske måste kontakta Jehovas vittnen och höra om det har några unga oerfarna "missionärer" ute på stan?

Väl hemma blev det snöskottning i en och en halvtimme. Härlig fluffsnö - så det var rena gympasset - och jag har bara två än i veckan (om nu veckan börjar på måndag? - trean ska komma på söndag). Och när jag avslutat skottningen så började det vräka ned igen - men traktorn kom vid 22-tiden - så nu kommer det nog att räcka med en halvtimmes putsning på morgonen.

Apropå brott är det en rätt intressant krönika i Kuriren idag - Mathias Bred faktiskt. Om synen på olika typer av brott. Visst är det förfärligt att bilinbrott numer snarare räknas som försäkringsärende än brott och stöld. Och då har vi ännu inte nämnt cykelstölderna. Jag tillhör ju dem som upprörs över att påföljderna för jaktbrott verkar vara  mycket stängare än brott mot människor. Och innehavaren av ett gammalt obrukbart hagelgevär - nostalgisamlande - kan dömas strängare än innehav av illegala mordvapen? Och nog tycker jag åklageriet/rättsväsendet är överdrivet nitisk när en systembolagstjänsteman - med mer än 19 års prickfritjänst - ska dras inför skranket för att 1 (en) gång ha missat legitimeringskollen. Borde ha räckt med de arbetsrättsliga åtgärderna - då det inte handlade om något medvetet försök till langning.

Tänk att tidsperspektiven kan vara så olika - beroende på vilket syfte man har. Enligt andra handsuppgifter (Obs" andrahandsuppgifter) från regeringens utredare om regioner så skulle en ansökan om region måsta lämnas in redan nu i mars för att kunna träda i kraft i valet 2014. 2,5 år alltså - medan han förra gången lovade att det kunde ordnas på mindre än ett år. Frågan är om det är någon som vill försöka driva fram ett snabbt beslut som lagt orden i hans mun? Ibland får jag för mig att Ögren tror att det bara återstår att trycka på knappen - och jag förstått rätt så har det öppnats för en konsekvensanalys av ett sammangående med Västerbotten - sätt igång med den och låt var sak ha sin tid!

Nu får jag göra ett brejk i skrivandet - och ta snön i avvaktan på att Kuriren att släpper sin ledarsida (och event. annat) till nätet.

kl. 07.00

Snön är röjd - och jag är nöjd. Har till och med tagit bort plogkarmen. Kritiken har uppenbarligen bitit på "gatukontoret" för nu är plogarna igång för jämnan. Problemet är att det fortfarande känns rätt ostrukturerat. Men nu är iaf allt putsat och bästa kusinen kan komma hem till en putsad parkeringsplats. Hem - ja - hon blev nämligen kvar på sjukhuset över natten. Blev insydd efter ett rutinbesök på värdcentralen - besvär med astman klassades som misstänkt hjärtproblem - men rapporter tyder på att det var falskt alarm - så det blir nog hemgång idag.

Apropå att sila myg och svälja kameler  - och rättsväsendet - så står en journalist åtalad nere i Skåne för att ha köpt illegala vapen. I syfte att visa hur enkelt det är att komma över såna. Han lämnade omedelbart in vapnet till polisen - och tacken för det utredningsarbetet är att han nu står åtalad. Dags att införa en klausul om "gott syfte". Helt otroligt att sånt inte läggs ned.

Nåväl - tiden rusar. Mycket att göra på jobbet idag - och sen ska jag hämta Jens vid flyget kl. 19 - samtidigt som jag skjutsar svärdotter Lotta med syster dit.

Grattis till Knut - inte mins bofinken Knut! Namnsdag.

Ha en bra fredag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback