"Ryska dockor"

2012-01-14, kl. 06.00
 
Ogilla när tidningarna är som "ryska dockor". När du öppnar en faller det ut nya bilagor - både tidningarnas egna och reklamblad. Är beredd att betala en slant för att slippa reklamskiten! Fast en viss pensionärsrutin har jag skaffat mig - spar på TV-bilagan - någon av dem.

Om detta inlägg blir kort och avbryts abrupt beror det på två saker. Dels ska jag lämna hemmets lugna vrå lite tidigare än vanligt. Planeringskonferens med fp-länet idag. Och dels blir jag med jämna mellanrum utkastad från nätet. Borde väl inte vara någon större trängsel den här tiden på dagen?

Bästa kusinen kom hem från sjukhuset igår - ska tillbak på måndag för arbetsekg - medicinerar mot kärlkramp - för säkerhetsskull. Tydligen ingen fara att göra det - utifall att.

Annars en tämligen händelselös dag igår - vare sig "vin eller vatten" fredag den 13:e. Utmanade ödet och köpte 4 trisslottter - och resultatet var precis som vanligt - nja lite sämre - inte ens en liten 25-krona föll ut.

Dödsannonser för Agnes och Ella. Jag undrar vad som styr att den förstnämnda fick 75 år mer av livet? Förunderliga äro livets vägar - och dödens.

Missade på Spåret igår kväll - på grund av sen hemkomst (svarttaxi till och från flyget) och telefonsamtal. Enligt uppgift fick Östmans Härnösand nu göra sällskap med storheter som Kalix - som väl var med för flera år sen. Hamnade
däremot på Skavlan och fick se intervjun med Anna Wahlgrens dotter Felicia. Kluvna känslor för "utspelet" men funderar om jag har den nu ännu mera berömda "Barnaboken" någonstans i bokhyllan?

På den politiska fronten noterar jag att Tommy Waidelich nu tar på sig "tagelskjortan" för Juholts skull. Själv håller sig Juholt verkligen i mediaskugga - och kanske hoppas kunna kliva ut hel och ren. Men fortfarande pågår spekulationer om när han ska avgå?

Och apropå avgång så undrar jag om inte pseudodebatten om en gruppledaruppgörelse om fortsatt tvångssterilisering är en konstruktion från socialdepartementet för att undvika att det blir Hägglund som avgår före Juholt? Socialdepartmentet har förstås den makten - eftersom de är de som ska ta fram underlaget till en kommande proposition.

Nu är min "tidslinje" inne i det skedet att jag måste börja göra mig färdig för avgång. Grattis till Felix och Felicia på namnsdagen. Kusinbarnet Felix i Gävle i särskild åtanke. Och "Flisan" i Saras fotbollslag. Eller är det Lisas?

Ta vara på dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback