"Volvo Sonett"

2012-01-18, kl. 06.00

En riktigt skitdålig dag igår - om uttrycket tillåts. Började med att jag glömde min "portfölj" hemma - en rödprickig Åhlens påse som jag bara inte ska kunna missa där den står i hallen. Innehållande viktiga saker för dagen - såsom dagstidningen, frukt och lite andra tillbehör. Dock inte plånboken den här gången - så jag fick leva utan den.

Ett litet, litet gruskorn i skon vet ni alla vilken plåga det kan vara. Ibland får jag "gruskorn" i psyket - små i-landsbron kan skava och sätta ned humöret. Igår var en sån dag. Själv sover jag mig "frisk" - det blev en lång och skön vila på soffan hela kvällen - bitvis såg handboll (om jag nu inte drömde det?) - steg upp vid 22-tiden - egentligen bara för att göra mig färdig för natten - även om jag blev uppe en stund.

Känns lite "grusigt" fortfarande i dag - men brukar behövas väldigt lite för att de ska vända. Kan gissa att min vändning kommer före Juholts? Ofattbart att karln kan dra till sig så mycket "grus". Lena Melin sammanfattade det bra i sin krönika igår - men jag hittade inte den länken. Däremot den här som jag länkar för att det var en så himla söt
bild av statsministern. Första och enda gången jag tänker på söt om Reinfeldt.

En liten notis idag fick mig att tänka på Fleknes, "tandläkaren" och "Volvo Sonett" - ett riktigt skrattnummer från förr i tiden. Notisen handlade dock om något mindre roligt - inbrottstjuvar som härjar här och var. Sägs färdas i en Ford Galaxy - blå - men vem vet hur en sån ser ut? Inte jag iaf. Ett litet tips till polisen och media - ge oss gärna en bild av ett sånt fordon - annars kan ni lika gärna skriva "Volvo Sonett".

Undrar om ledarskribenten på Kuriren - Johan Eriksson - har sin företrädare som mentor? För nu kom Gunnar Selbergs olagliga badtunna till användning - regionfrågan. Kan bara konstatera att för folkpartiets del är fortfarande en region Norrbotten huvudspåret. I FP-Norrbotten ser vi det som ett steg på vägen mot två beskattningsnivåer istället för dagens tre. Och med ett statligt huvudmannaskap för sjukhussjukvården.

Idag har Hilda och Hildur namnsdag. Gamla farmor och tant Hildur på backen i salig åminnelse. Några namnar i verkliga livet kommer jag inte på annat än något perifera Hilda Hassler - tidigare basketspelare och nu välrenommerad barnläkare.

Nu ska jag försöka duscha bort kvarvarande "grus" och hoppas att det här blir en bättre dag än igår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback